Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

parysek10

Zadanych pytań: 143

25.01.2016 14:02

Jak przeciwdziałać wzdęciom po daniach ze strączków?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.01.2016 07:51

Moczyć i gotować w osobnej wodzie - podczas moczenia wodę również przynajmniej raz wymienić. Do gotowania dodać dużo majeranku albo tymianku ... Po zjedzeniu można wypić herbatkę z kopru włoskiego albo właśnie z majeranku. Można też zażyć Espumisan ;)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

26.01.2016 22:54

dobra jest mięta

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.01.2016 17:56

wylać wodę z płukania ziaren, wlac świeżą do gotowania, pod koniec gotowania dodać cząber lub majeranek lub kminek, później herbatka z kopru do popicia

Odpowiedzi (18)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

25.01.2016 14:09

pomóc mogą zioła dodawane do dań ze strączków np dodawanie majeranku, cząbru, oregano, liści laurowych, imbiru, tymianku, bazylii

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.01.2016 14:20

do takich dań dodaję dużo majeranku i oregano

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.01.2016 14:22

Używam dużo majeranku, pomaga też koper włoski i mięta

halina17

Zadanych pytań: 271

25.01.2016 14:24

Dodać do potraw kminek mielony.

Janina

Zadanych pytań: 159

25.01.2016 15:39

Można zaparzyć herbatkę ziołową z miętą albo po prostu łykam ziołowe tabletki;))

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.01.2016 16:01

tak w 100% to się wzdęć pozbyć nie da ;) ale czytałam ostatnio, by wypłukać ziarna po namaczaniu i gotować w świeżej wodzie, dodać zioła do gotowania/duszenia a później wypić ziółka na trawienie :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

25.01.2016 16:56

Dodaje do potraw kminek

Benita

Zadanych pytań: 1

25.01.2016 17:06

Najlepszy jest majeranek lub kminek.

Róża1

Zadanych pytań: 7

25.01.2016 17:33

też dodaję do takich dań dużo ziół majeranku, kolendry, albo oregano

borgia

Zadanych pytań: 89

25.01.2016 18:37

Zapobiega wzdęciom dodanie w czasie gotowania asafetydy. Czytałam kiedyś ciekawą uwagę, że tak samo działa odrobina sody oczyszczonej, ale nigdy jej nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak