Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.10.2013 17:10

Jak przyprawiacie kapustę kiszoną na paszteciki/kapuśniaczki w cieście francuskim? Ja użyłam pieprzu kolorowego, soli czosnkowej, płatków chili, pieprzu ziołowego, kminku... i ciągle nie mogę doszukać się smaku w tej kapuście. Ugotowałam ją i przesmażyłam już z cebulką, a dodam jeszcze grzybki. W umie zależy mi ta klasycznym i tradycyjnym smaku :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.10.2013 17:27

Na razie zjadłam tyle tej kapusty przy doprawianiu, że już chyba smaku nie czuję ;) Dobrze, że zrobiłam masę farszu, bo inaczej chyba by mi zabrakło ;) Muszę odpocząć i zrobić do niej kolejne podejście... Dodałam jeszcze odrobinę mielonego jałowca, jak do bigosu.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

10.10.2013 17:15

Może spróbuj sypnąć spora ilość ziół np. majeranku, który do kapusty świetnie pasuje. Ja lubię także tymianek w farszach z kapusty.

migotka28

Zadanych pytań: 20

10.10.2013 17:24

ja również proponuje majeranek jak robie krokiety to zawsze dużo dodaję i wg mnie więcej nic nie potrzeba

Odpowiedzi (8)

joanna30

Zadanych pytań: 50

10.10.2013 17:48

Sól, pieprz i trochę majeranku

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

10.10.2013 17:53

ja głównie sól i pieprz, a z majerankiem jeszcze nie próbowałam

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

10.10.2013 19:00

dużo pieprzu czarnego, cebula zeszklona nam maśle, majeranek do smaku i maggi

Janina

Zadanych pytań: 159

10.10.2013 19:08

Do farszy daję pieprz, sól, odrobinę jarzynki, przyrumienioną cebulkę i przesmażam wszystko razem;)

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

10.10.2013 19:52

a ja dodaję tylko podsmażoną i uduszoną z kapustą cebulkę z dodatkiem drobno pokrojonych suszonych grzybów doprawiam solą i pieprzem a cała reszta przypraw jest dla mnie zbędna

anemon

Zadanych pytań: 163

10.10.2013 20:18

A może problem nie tkwi w przyprawach, a w jakości kapusty. Ja taką kiedyś kupiłam, niby wyglądała normalnie, a była bardzo kwaśna, ale nie jak kapusta, tylko jak ocet i strasznie twarda. Długie gotowanie i doprawianie nic jej nie pomogło.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

10.10.2013 20:18

doprawiam ją papryką mieloną najczęściej ostrą, przyprawą do bigosu i dań z kapusty, kminkiem, solą, pieprzem, maggi lub przyprawą typu vegeta

borgia

Zadanych pytań: 89

10.10.2013 20:19

Lubię kminek... ale nie zawsze dodaję. Też czasami tak mam, że smaku się doszukać nie mogę. I tylko wtedy, gdy kapusta jest goła. Ale ja wiem dlaczego - bo zapomniałam namoczyć i dodać grzybów suszonych ;). Zawsze też gotuję wstępnie kapustę z liściem laurowym i zielem angielskim, ale pewnie też to robisz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak