Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gosia561

Zadanych pytań: 1389

09.05.2014 12:18

Jak przyrządzić baraninę?

Najlepsze odpowiedzi (3)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

09.05.2014 15:40

Barana jadłam kiedyś pieczonego w całości. Leżał przez kilka godzin w zalewie z przyprawami aby ,,zabić,, w mięsie specyficzny zapach a następnie piekł się w wielkim chlebowym piecu. Uczta była wyborna bo mięsko wyszło pyszne. No i do musaki baranina też bardzo dobrze pasuje.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.05.2014 12:36

Możesz zrobić pieczeń ,ja osobiście nie robiłam nic z baraniny i jagnięciny , super też są szaszłyki ,przyprawy zrób swoje ,skompnuj je sama ,najlepsza jest swoja .

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

09.05.2014 17:39

baraninę lubię i najważniejsze jest żeby przez 2-3 dni była moczona w mleku zsiadłym lub maślance, wychodzą z niej wszystkie zapachy i jest bardzo krucha, opłukać ją z mleka wytrzeć ręcznikiem papierowym i natrzeć przyprawami z olejem i piec

Odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

09.05.2014 12:29

bardzo dobre są bitki lub zrazy baranie , albo pieczony udziec barani, można też zrobić szaszłyki

Janina

Zadanych pytań: 159

09.05.2014 14:19

Baranina pochłania sporo czasu, żeby ją przygotować aby była smaczna. Ja najpierw obgotowywałam parę razy wymieniałam wodę ponieważ baranina ma bardzo specyficzny nieciekawy zapach. Nstępnie nacierałam mięso przyprawami z olejem i szpikowałam ząbkami czosnku. Tak praygotowaną baraninę wkładałam do piekarnika, piekłam polewając w trakcie . Och ale bym zjadła takiego mięcha;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.05.2014 02:08

Np. : bitki, zrazy, udziec, szaszłyki, pieczeń.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak