Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

zbigniew1975

Zadanych pytań: 44

09.10.2013 19:46

jak ratujecie sos beszamelowy,gdy wyjdą Wam grudki.Co zrobić,aby pozabyć się grudek??

Odpowiedzi (18)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.10.2013 20:35

używam blendera

msmors

Zadanych pytań: 91

09.10.2013 20:40

ostatnio robiłam sos beszamelowy i wyszedł super. Cały czas mieszałam.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

09.10.2013 20:50

ja w takiej sytuacji przecieram przez sitko

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

09.10.2013 21:01

gotuję beszamel używając rózgi, nigdy nie zrobiły mi się grudki. ale można użyć sitka lub blendera i grudek się pozbyć :)

Janina

Zadanych pytań: 159

09.10.2013 23:10

Roztrzepać trzepaczką lub przetrzeć przez sito;)

misia53

Zadanych pytań: 339

10.10.2013 00:37

w razie czego sitko służy mi pomocą

Ewa

Zadanych pytań: 5

10.10.2013 06:17

Najłatwiej jest do tych grudek nie dopuścić :) - do ciepłej mąki z masłem dolewamy partiami zimnie mleko i cały czas mieszamy całość miotełką. Nie powinno być wówczas grudek :)

caralajna

Zadanych pytań: 435

10.10.2013 07:56

blender pomoże, zauważyłam że na maśle klarowanym nie robią się grudki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak