Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia123410

Zadanych pytań: 22

22.06.2016 22:31

Jak robicie botwinke?

Odpowiedzi (16)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.06.2016 17:12

Ja robię z ziemniaczkami, najpierw wstawiam ziemniaki pokrojone w kostkę ,solę , gdy sę zaczną gotować wrzucam botwinkę , dodaję cukier, kwasek cytrynowy ,pieprz .Na koniec troszkę dodaję dla smaku i kwaskowści barszczyk z butelki , wychodzi wttedy ładny kolor i ciekawy smak.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

24.06.2016 18:28

dodaję do zup :)

ilka01

Zadanych pytań: 6

24.06.2016 18:43

nie gotuję botwinki :)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

24.06.2016 19:04

nie lubię botwinki więc nie gotuję

Jolcia_90

Zadanych pytań: 31

24.06.2016 19:24

Podobnie jak powyżej, najpierw bulion, na kościach lub z kostki. Potem buraczki, łodygi, a na koniec zielenina i śmietana. Ostatnio szybko uciekł mi kolor buraków, ale jest na to rada, wystarczy po włożeniu do gotowania buraków wlać łyżkę soku z cytryny lub łyżkę octu.

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.06.2016 21:54

jeśli pytanie dotyczy zupy (a nie samych liści botwinki), to gotuję różne odmiany, zawsze na jakimś wywarze, do tego jarzynki (seler, marchew, ziemniaki, koperek), a po doprawieniu pieprzem, czosnkiem, cukrem i sokiem z cytryny lub octem jabłkowym, zabielam jogurtem greckim, zwykłym mlekiem albo śmietanką - ale już na talerzach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak