Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monisia1977

Zadanych pytań: 15

10.09.2013 10:10

jak robicie grzybki marynowane

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

10.09.2013 10:12

gotuje zalewę (woda, ocet, przyprawy0 i zalewam blanszowane grzybki

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

10.09.2013 10:14

u mnie znajdziesz kilka przepisów na marynowane grzybki (maślaki, koźlarze, podgrzybki)

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.09.2013 10:22

przygotowuję zalewę z soli octu i cukru i ziela angielskiego,liscia laurowego

Odpowiedzi (11)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.09.2013 10:15

Robię dokładnie tak samo jak berys 18 ,gotuję zalewę z pieprz w ziarenkach,liście laurowe i ocet.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

10.09.2013 10:15

ja tak jak @berys18 a potem pasteryzuję jeszcze zakręcone słoiczki przez 10-15 minut

2milutka

Zadanych pytań: 134

10.09.2013 10:24

grzyby obgotowuję i robię zalewę z octu wody cukru soli ziela liścia pieprzu i cebuli.

Róża1

Zadanych pytań: 7

10.09.2013 10:43

jak dostanę jakieś grzybki do marynowania , to robię tak jak wszyscy powyżej:-)

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.09.2013 10:52

Mam dwa sposoby - albo grzybki obgotowuję w osolonej wodzie z przyprawami, odcedzam i zalewam marynatą, po czym pasteryzuję - albo po oczyszczeniu gotuję już w końcowej marynacie, przekładam na gorąco do słoiczków, szczelnie zakręcam (nowe pokrywki!), odstawiam już bez pasteryzowania.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

10.09.2013 10:52

Robię zalewę octową z przyprawami i zalewam zblanszowane grzyby.

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.09.2013 11:04

woda, ocet, gorczyca , cebulka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, cukier, gotuję zalewę i dodaję wcześniej obgotowane grzybki, do słoików i pasteryzuje

marzencia2007

Zadanych pytań: 394

10.09.2013 11:36

tak samo jak mysza75 :)

Janina

Zadanych pytań: 159

10.09.2013 11:44

Grzyby blanszuję , robię zalewę octową plus przyprawy i cebulka, pasteryzuję;)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

10.09.2013 11:48

Gotuje grzyby a potem robię zalewę do nich i gotuje 10 minut i jest na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak