Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

10.08.2015 17:32

Jak robicie krem cytrynowy lemon curd? Wiem tylko tyle, że dodaje się mąkę kukurydzianą...

Odpowiedzi (16)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

11.08.2015 10:28

nie robiłam jeszcze

Mniam

Zadanych pytań: 87

11.08.2015 11:20

Jajka i masło powoduje, że ten krem gęstnieje. Żeby był bardziej gęsty dodaję mąkę, ale ziemniaczaną :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

12.08.2015 08:00

Mój lemon curd gęstnieje od dodatku jajek, a nie mączki kukurydzianej - bo to nie budyń ;)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

12.08.2015 09:18

sok z cytryny ,jajka ,cukier ,masło .śmietana 30 % żadnego dodatku mąki.To moje składniki.Tak jak pisze Habibi-to nie budyń

jola91

Zadanych pytań: 23

12.08.2015 20:25

Ja robiłam z mąką kukurydzianą: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/335837/krem-cytrynowy.html Był bardzo dobry, ale kiedyś skuszę się na ten bez jej dodatku dla porównania :)

pestka

Zadanych pytań: 424

21.08.2015 08:06

nie dodawałam jeszcze do tego kremu mąki kukurydzianej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak