Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

marcia7

Zadanych pytań: 166

29.03.2015 15:20

jak robicie risotto?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

29.03.2015 16:06

ja bardzo lubię ,ale reszta mojej rodzinki nie bardzo-kręci nosem więc robię dla siebie bardzo rzadko:)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

29.03.2015 20:09

Ryż prażę na złoto na suchej patelni. przekładam do garnka, dodaję bulion i białe wino, a następnie zamierzone dodatki, chwilę gotuję i zawijam garnek w gazetę,a następnie ciepły koc i tak sobie w ciepełku dochodzi.

Konczi

Zadanych pytań: 632

29.03.2015 17:03

myślę że klasycznie :) ryż prażę na masełku zalewam bulionem i gotuję do odparowania. dodaję ulubione dodatki i gotowe

Odpowiedzi (9)

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.03.2015 15:33

Zapraszam do mojej księgi, tam jest kilka przepisów :-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.03.2015 15:34

Ja gotuję ryż na sypko w bulionie, smażę cebulkę dodaję pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, doprawiam cary, pieprzem solą. Bardzo lubię też risotto z smażonymi na maśle pieczarkami

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

29.03.2015 15:37

podsmażam ryż,potem dodaję cebulkę następnie trochę bulionu, gdy ryż go wchłonie dolewam kolejną porcję, na końcu dodaję dodatki tu są moje przepisy: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/346782/risotto-z-brokulami.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/333807/risotto-z-kurkami.html

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.03.2015 16:26

też nie robię prawie wcale ale podsmazam ryż podlewam bulionem pózniej dodaję dodatki

borgia

Zadanych pytań: 89

29.03.2015 17:28

Nie spiesząc się - partiami podlewając ryż bulionem. I staram się dodać białe wino na samym początku, bo takie mi najbardziej smakuje. Niby niewiele go... ale naprawdę wg mnie zmienia smak diametralnie. Poza tym reszta wina zawsze towarzyszy gotowemu daniu - i to jest również in plus.

berys18

Zadanych pytań: 1434

29.03.2015 17:41

na patelni podlewając bulionem, najbardziej lubię z grzybami

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

29.03.2015 17:44

również robię tak jak wszyscy

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.03.2015 19:46

robię tak: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/336279/risotto-z-dynia-papryka-i-kurczakiem.html

Asik32

Zadanych pytań: 2

29.03.2015 21:21

Ja również podobnie robię, przepis mam na stronce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak