Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

12.08.2013 00:18

Jak robicie sok malinowy? Wlewacie gorący do słoików i pasteryzujecie, czy pomijacie tą czynność?

Odpowiedzi (29)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.08.2013 09:48

nie pasteryzuje. wystarczy ze wlewam goracy sok do wyparzonych buteleczek :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

12.08.2013 09:56

Wlewam do buteleczek i już nie pasteryzuję.

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

12.08.2013 10:33

Ja wolę pasteryzować :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.08.2013 10:47

tez nie pasteryzuję, wlewam , zakręcam i do góry dnem odstawiam

Anita7

Zadanych pytań: 0

12.08.2013 11:10

Gorący sok malinowy zakręcam i nie pasteryzuję

czekoladka_m

Zadanych pytań: 380

12.08.2013 13:21

ja wlewam gorący i chwilę pasteryzuję, bo niestety tego wymaga moja piwnica;(

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

12.08.2013 17:07

Ojej, czyli zdania są podzielone. Dziękuję za tak liczne wypowiedzi! Może jednak będę pasteryzować.

sasanka

Zadanych pytań: 22

12.08.2013 18:39

Gorący sok do buteleczki :) nie ma sensu drugi raz tracić energię elektrycznej na pogrzanie butelek skoro w procesie pozyskiwania soku uzyskuję go w takiej temperaturze, że wszystko ładnie się "zasysa" :D

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.09.2013 23:50

Wlewam gorący do wyparzonych słoików, szybko zakręcam i odwracam dnem do góry, by zachwyciły i zawsze sok trzyma cały rok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak