Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

23.08.2014 13:54

Jak robicie sok z bzu czarnego,to go pasteryzujecie czy tylko gorący przelewacie do butelek lub słoiczków?

Odpowiedzi (28)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.08.2014 09:49

Też pasteryzuję

malaczarna23

Zadanych pytań: 616

24.08.2014 16:34

Zawsze pasteryzuje wszystkie soki i kompoty

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

24.08.2014 21:45

wszystkie soki zawsze pasteryzuję

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.08.2014 07:47

ja nie robię ale moja mama robiła i zawsze pasteryzowała;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.08.2014 07:47

ja nie robię ale moja mama robiła i zawsze pasteryzowała;)

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

25.08.2014 09:58

nie robię soków na zimę

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.08.2014 16:51

jeśli jest to syrop z dużą ilością cukru, to pasteryzuję 10 minut, a jeśli mniej słodzony, to pasteryzuję dłużej - 20-25 minut - wolę nie ryzykować, że się zepsuje

alaaa

Zadanych pytań: 201

25.08.2014 21:39

przelewam do słoiczków gorący, zakręcam i pozostawiam do ostudzenia a na drugi dzień pasteryzuję 15 minut od zagotowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak