Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ilus18

Zadanych pytań: 1

27.01.2015 08:08

Jak robicie sos beszamelowy?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.01.2015 08:52

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/271314/sos-beszamelowy.html

Cranberry

Zadanych pytań: 34

27.01.2015 09:14

Roztapiam masło, dodaje mąkę i porcjami wlewam mleko ciagle mieszajac. Doprawiam pieprzem czasem cytrynowym jak mam, galka, solą. Dokladne proporcje u mnie w przepisach. :)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

27.01.2015 10:36

Robię zasmażkę z masła i mąki na jasnozłoty kolor ,dolewam mleko. i gotuje kilka minut ,po czym doprawiam gałką muszkatołową,solą i pieprzem. Składniki w zależności ile tego sosu potrzebujemy np. 3. łyżki masła ,2 łyżki mąki i. 250 ml mleka.

Odpowiedzi (12)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.01.2015 08:12

Robię z mleka,masła , mąki,liście lurowe, ziele angielskie ,gałka muszkatołowa , sól i pieprz kolorowy

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

27.01.2015 08:52

3 łyżki mąki, 2 szkl mleka i 1 lyzka masla. Do tego tylko przyprawy i wychodzi idealny.

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.01.2015 09:35

robię podobnie jak wwwiolka ;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

27.01.2015 09:52

tradycyjnie - na mleku, maśle i mące z dodatkiem gałki muszkatołowej

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.01.2015 10:28

robię tak jak Cranberrj, roztapiam masło, dodaję mąkę i mieszając wlewam mleko, doprawiam do smaku w zależności do czego potrzebuję

molanka

Zadanych pytań: 14

27.01.2015 10:59

tutaj jest wersja tego sosu wg Michela http://www.doradcasmaku.pl/odcinek/4977/doradca-smaku-iii-odc.-3-cannelloni-zapiekane-ze-szpinakiem-i-serem-ricotta.html

Janina

Zadanych pytań: 159

27.01.2015 11:00

Masło plus mąka lekko zrumieniam, podlewam mlekiem, dodaję przyprawy i sos gotowy;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.01.2015 11:00

2 łyżki masła klarowanego topię, dodaję dwie łyżki mąki wrocławskiej. Podsmażam lekko, uważam żeby nie ściemniało. Zdejmuje z ognia. Podlewam rosłem 1/2 szklanki, i 1 i 1/2 szklanki mleka i energicznie mieszam żeby nie zrobiły się grudni. Różniej podgrzałam to na wolnym ogniu. Żółtko roztrzepałam w rondelku, dodałam 2 łyżki octu winnego. Do żółtek dolewam po łyżeczce sosu, uważać żeby się nie ścięło i energicznie mieszać. Dolałam do sosu masę jajeczną. Doprawiam solą, gałką

ada.la

Zadanych pytań: 39

27.01.2015 11:17

ja korzystam z przepisu na DS. Mleko, masło, mąka i sól + gałka muszkatołowa

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

27.01.2015 11:26

mleko, masło, mąka i przyprawy do smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak