Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Hanna5

Zadanych pytań: 405

09.05.2015 10:36

Jak robicie sos musztardowy?

Najlepsze odpowiedzi (3)

misia53

Zadanych pytań: 339

09.05.2015 21:36

dla mnie sos beszamelowy to baza do wielu sosów miedzy innymi i musztardowego

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.05.2015 14:04

Na zimno na jogurcie z majonezem, a na gorąco na mleku i śmietance i zagęszczam mąką.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

10.05.2015 08:25

Chodzi o taki do sałatek? Majonez mieszam z jogurtem naturalnym i musztardą, dodaję sól i pieprz.

Odpowiedzi (18)

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.05.2015 10:57

Jeżeli to sos na ciepło to przygotowuję go na bazie buliony, dodaję masło i musztardę - zagęszczam mąką. Jeżeli robię sos ala dip musztardowy to wówczas łącze musztardę z jogurtem

gibli

Zadanych pytań: 20

09.05.2015 11:01

W garnku zagotuj bulion dodaj musztardę, pieprz i sól. Na masełku zeszklij cebulę, dodaj do bulionu (można ją pominąć) wszystko zblenderuj. Na koniec dodaj mąkę. Wymieszaj ją z niewielką ilością wody i wlewaj powoli do bulionu, zagotuj, ewentualnie dopraw do smaku.

berys18

Zadanych pytań: 1434

09.05.2015 11:03

bardzo prosto - na bazie margaryny i mąki z dodatkiem śmietany

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.05.2015 12:36

Masło, mąka i bulion to podstawa, potem dodaję musztardę i przyprawiam do smaku:)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.05.2015 13:17

Ja daję masełko mąkę lekko przesmażam, wlewam bulion, dodaję musztardę i przyprawy

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.05.2015 13:44

ja robię tak 250 ml wody 1/5 łyżki mąki wymieszać wlewam do rondla mieszać cały czas jak się zagotuje dodajemy śmietanę musztardę mieszamy na koncu dodajemy masło jezeli trzeba to jeszcze doprawiamy solą i pieprzem

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.05.2015 13:59

Ja robię dokładnie tak samo jak @Bernadeta1

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.05.2015 16:07

na ciepło na bazie beszamelu. na zimno robię z winegretu :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

09.05.2015 16:26

Tez robię sos musztardowy lub chrzanowy na bazie beszamelu:)

Janina

Zadanych pytań: 159

09.05.2015 18:19

Na zimno robię na bazie jogurtu naturalnego na ciepło na bazie sosu beszamelowego;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak