Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jussta

Zadanych pytań: 36

23.11.2013 08:49

Jak robicie zakwas na barszcz czerwony? Chodzi mi o dokładne ilości bo chce pierwszy raz zrobić i nie chce za dużo ani za mało go zrobić :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.11.2013 09:37

robię tak http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261033/zakwas-buraczany-na-barszcz.html

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.11.2013 11:06

Ja robię w słoju 5 litrowym, i jak mi zostaje to go wypijam i zlewam do sloików trzymam w lodówce

borgia

Zadanych pytań: 89

23.11.2013 10:05

Jak zrobisz za dużo, to wystarczy, że zostawisz w lodówce w słoiku zakręconym do następnego razu. Lub wypić. W takiej postaci (na surowo) jest najzdrowszy.

Odpowiedzi (4)

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

23.11.2013 11:10

Ja robie w litrowym słoiku- obrane i pokrojone buraczki zalewam letnią przegotowaną wodą, dodaje czosnek i kawałek chleba razowego. Po 4-5 dniach jak jest kwaśny to gotowy, wyjmuje chleb i kładę kwas do lodówki.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

23.11.2013 11:45

nie robię zakwasu,gotuję barszczyk na burakach,ale chętnie skorzystam z waszych pomysłów-może się przydadzą:)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

23.11.2013 13:05

warto spróbować zrobić, może się uda

Marta11

Zadanych pytań: 34

23.11.2013 15:18

2 kg burakow surowych, 6 zabkow czasnu, 2 lyzki cukru, lisc laurowy,z zile angielskie, octu do smau i pieprz. wszytsko razem wrzucic do garnka oczywiscie buraki pokroic i zalac 2 litrami gotujacej sie wody. Przykryc garnek pokrywka i zostawic na gazie na najmniejszym ogniu najlepiej nie doprowadzic do gotowania i tak zostawic na godzine. oczywiscie jesli cukru bedzied za malo to mozna dac wiecej to zalezy od burakow. barszcz nalezy zostawic na noc najlepiej smakuje na drugi dzien

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak