Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Milena100

Zadanych pytań: 3

09.02.2014 20:54

jak robicie zasmażkę do sosu???

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.02.2014 21:13

zasmażka to zasmażona na tłuszczu mąka...

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.02.2014 21:17

Roztapiem tłuszcz,dodaję mąkę i podsmażam ,a następnie wlewam wywar ,szybko mieszam i dodaję do garnka z mięsem.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.02.2014 20:58

Ewentualnie tłuszcz i mąka

Odpowiedzi (14)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.02.2014 20:57

Woda z mąką ,wlewam do sosu i sos gęstnieje

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.02.2014 20:58

też mieszam mąkę z wodą ale wolę taki bez zasmażki

Milka100

Zadanych pytań: 76

09.02.2014 21:00

na patelni tłuszcz + mąka i zasmażam, potem dolewam zimny wywar

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.02.2014 21:01

a ja podsmażam mięsko na którym robię sos, mięsko przywiera dość mocno, podlewam woda by odparować troszkę to co przypiekłam i zalewam mąką z wodą lub śmietaną

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.02.2014 21:01

Na suchej patelni przesmażam mąkę, dolewam wody, mieszam i zasmażka gotowa :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

09.02.2014 21:03

Chyba normalnie, czyli do tłuszczu roztopionego dodaję mąkę, mieszam i czekam aż się zrumieni :)

irenka

Zadanych pytań: 888

09.02.2014 21:04

ja również mieszam mąkę z wodę i odrobiną soli ,następnie wlewam do sosu i zagotuję

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

09.02.2014 21:04

jeśli chcę jasny sos to dodaję samą śmietanę lub śmietanę zmieszaną z mąką, jeśli chce ciemny sos to mąkę prażę na suchej patelni aż będzie lekko brązowa, następnie do zimnej mąki dolewam gorący wywar i mieszamy - przelewam całość do wywaru i po 2 minutach wolnego gotowania sos jest gęsty :)

norweska20

Zadanych pytań: 400

09.02.2014 21:12

to zależy od sosu..do roztopionego masła dodaje mąkę..lub mieszam mąkę z wodą i śmietana

Indianerka100

Zadanych pytań: 2

09.02.2014 21:20

tłuszcz i mąka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak