Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.10.2013 09:21

Jak się obchodzić z sałątą ,jak ją trzymać ,co robić aby nam nie zwiędła i nie zczerniała, macie jakieś sposoby , przecież jednego dnia nie zjem sałaty a na drugi dzień ona juz wiotczeje :(

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

01.10.2013 09:29

Ja obieram listki i trzymam w otwartym pojemniku, lekko skrapiam wodą

Janina

Zadanych pytań: 159

01.10.2013 09:29

Zawsze sałatę przelewam wodą, odsączam i wkładam do pojemnika lub worka filiowego do lodówki, jest jędrna i przeechowuje się świetnie kilka dni.

pestka

Zadanych pytań: 424

01.10.2013 09:30

ja mam pojemnik na warzywa i w lodówce kilka dni sałata poleży bez problemu

Odpowiedzi (22)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

01.10.2013 09:22

zawsze myję pod bieżącą wodą wkładam do pojemnika i trzymam w lodówce spokojnie wytrzyma nawet kilka dni :)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

01.10.2013 09:23

ja liście odrywam i przekładam w pojemniku zmoczonymi ręcznikami jednorazowymi - liścia są świeże :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

01.10.2013 09:24

trzymam w lodówce zawinięta w wilgotną szmatkę

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

01.10.2013 09:25

skrapiam wodą i trzymam w pojemniku przykrytym folią spożywczą

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

01.10.2013 09:25

a takie info znalazłam w sieci: "Jeśli sałata przywiędnie, należy zanurzyć ją razem z np: kilkoma surowymi ziemniakami w zimnej wodzie, będzie na nowo jędrna i chrupiąca." Nie słyszałam o tym wcześniej, a myślę że przydatne :)

cooleczka

Zadanych pytań: 539

01.10.2013 09:25

ja trzymam wilgotną w pjemniku z otworkiem do przechowywania warzyw, jeśli zwiędnie, to namaczam jąw lodowatej wodzie i pomaga

Ola1984

Zadanych pytań: 295

01.10.2013 09:26

Przede wszystkim jeśli mowa o sałacie np. lodowej należy od razu po zakupie odkroić głąb, w nim znajdują się najwięcej szkodliwych azotanów. Wybierać sałatę, która ma jaśniejszy głąb, nie brązowy, bo to świadczy o tym, że już sobie poleżała w sklepie. Sałatę trzymam luźno w lodówce na talerzu, od razu ściągam folię, skrapiam ją lodowatą wodą.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

01.10.2013 09:28

skrapaim wodą i zamykam w pojemniku

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

01.10.2013 09:32

Ja zawsze trzymam w zimnej spiżarce.

malina

Zadanych pytań: 4

01.10.2013 09:36

myję i wkładam do pojemnika , długo jest jędrna i chrupiąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak