Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

20.08.2013 23:01

Jak się robi rodzynki? Z domowych, bezpestkowych winogron tez można zrobić czy wskazana jest jakaś specjalna odmiana?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

20.08.2013 23:24

spróbowałabym w suszarce do grzybów je ususzyć, tak nawet z ciekawości, czy nasze domowe się nadają, ale chyba powinny być dobre

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

21.08.2013 00:01

sama jestem ciekawa,nigdy nie wpadłam na pomysł,żeby spróbować wysuszyć,zawsze kupuje gotowe

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

21.08.2013 06:24

pomysł niezły,mam swoje ciemne winogronka i na pewno spróbuję je wysuszyć-nic straconego,sama jestem ciekawa efektu:)

Odpowiedzi (9)

Wojt@s

Zadanych pytań: 444

21.08.2013 00:05

nigdy nie próbowałem

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

21.08.2013 01:53

dobre pytanie, podpinam się pod nie, też jestem ciekawa :)

adelajda

Zadanych pytań: 234

21.08.2013 07:04

jak masz piekarnik z termoobiegiem to możesz spróbować, tak suszę pomidory to winogrono na pewno się uda :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

21.08.2013 07:09

chyba prościej będzie kupić gotowe

pestka

Zadanych pytań: 424

21.08.2013 07:31

dla pewności, kupuję gotowe

Janina

Zadanych pytań: 159

21.08.2013 07:43

Dawno temu robiłam z agrestu. Do słoika wrzucałam owoce przesypywałam cukrem, stało to długo na parapecie dosypywałam cukru na wierzch, powiem ,że to było dobre i bardzo długo i dobrze się przechowywało, bo zrobiłam dość dużo i w dużych słoikach. Trzymałam w spiżarni. Z winogrona nie robiłam, bo nie mam bezpestkowego;)

pacpaw

Zadanych pytań: 266

21.08.2013 11:06

zawsze prościej kupić, ale chcę zrobić swoje :o) W tym roku winogrona obrodziły także sporo zostanie.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

21.08.2013 21:08

wysusz :) na piecu, nad piecem nawleczone na nitkę, na słońcu, tak rodzynki powstają z bezpestkowych winogron masz takie ?

pacpaw

Zadanych pytań: 266

21.08.2013 22:52

no mam takie białe bezpestkowe. Mam też granatowe z małymi pestkami ciekawe czy też się uda. Drugie granatowe z dużymi pestkami przeznaczam na wino

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak