Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Michał2

Zadanych pytań: 32

05.10.2013 16:42

Jak sprawdzić który arbuz jest dobry??

Najlepsze odpowiedzi (3)

iwi

Zadanych pytań: 115

05.10.2013 16:46

Ten krwistoczerwony jest najsłodszy;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.10.2013 17:36

kiedyś czytałam ze dojrzały arbuz ma białe miejse gdzie lezał na ziemi jezelijest cały zielony to najprawdopodobnie został zerwany za wczesnie

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.10.2013 16:50

ja zawsze pukam i się sprawdza

Odpowiedzi (16)

Janina

Zadanych pytań: 159

05.10.2013 16:50

Gorzej sprawdzić jak nie jest przekrojony, bo nie widać czy czerwony;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.10.2013 16:51

trzeba popukać jeżeli odgłos jest przytłumiony arbuz jest dojrzały

Ania321

Zadanych pytań: 179

05.10.2013 16:56

ja wolę kupować połówkę, bo wtedy na oko widać, czy jest dobry, ale jeśli kupuję w całości to też pukam

Izabela9

Zadanych pytań: 25

05.10.2013 16:58

Ja zawsze kupuję połówke i wybieram tego o najcieńszej skórce.

pestka

Zadanych pytań: 424

05.10.2013 17:03

ja też zawsze kupuję połówkę bo wówczas mogę zobaczyć jaki jest w środku

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

05.10.2013 17:04

jeśli kupuję w całości to zazwyczaj pukam podobnie jak Grazyna0211

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.10.2013 17:14

Jak kupuję całego to zawsze pukam i poznaję po odgłosie

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

05.10.2013 17:20

Wystarczy popukać :)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

05.10.2013 18:08

Mocno czerwony jest słodziutki

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.10.2013 18:10

najlepiej gdy kupujemy to jest przekrojony na pół ,wtsdy widzimy czy jest doobry , najlepiej ten mocno zaczerwieniowy niż ten jasny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak