Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

23.09.2014 09:20

Jak suszycie pomidory nie mając suszarki do warzyw/owoców ? Nigdy nie robilam pomidorów w oleju , a chcialabym sprobować...

Najlepsze odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

23.09.2014 11:17

ja nie suszę pomidorów

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

23.09.2014 09:23

ja suszę w piekarniku

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

23.09.2014 09:36

najlepiej na suszarce elektrycznej ale jeżeli nie masz to w piekarniku

Odpowiedzi (29)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

23.09.2014 09:38

Ja najpierw na słońcu parę godzin a dopiero potem w piekarniku... ale teraz nie ma słońca więc pozostaje tylko piekarnik lub kaloryfer :) Nie zapomnij posolić, ja kiedyś zapomniałam i miałam problem z dosuszeniem pomidorów :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.09.2014 09:49

Wszystko suszę na kaloryferze albo pozostaje piekarnik

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.09.2014 10:13

nigdy jeszcze nie suszyłam ale znajoma suszy w piekarniku pomidory Lima.

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.09.2014 10:13

nigdy jeszcze nie suszyłam ale znajoma suszy w piekarniku pomidory Lima.

berys18

Zadanych pytań: 1434

23.09.2014 10:14

spróbuj w piekarniku

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

23.09.2014 10:16

Suszę lekko posolone w uchylonym piekarniku z termoobiegiem w niskiej temperaturze. Trwa to kilka godzin.

anemon

Zadanych pytań: 163

23.09.2014 10:18

Ja też suszę w piekarniku.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.09.2014 10:23

ja suszyłam kiedyś w piekarniku bo nie mam suszarki

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.09.2014 10:50

Suszyłam w piekarniku, na kaloryferze i w mikrofalówce (ten sposób wymaga stałej kontroli i stania przy mikrofalówce non stop) - najwygodniejszy jest dla mnie piekarnik. Koleżanka ma wielką wielopiętrową suszarkę i choćby nie wiem jak pilnowała, to i tak zawsze trochę przesuszy przynajmniej niektóre warzywa czy owoce - wiadomo, że w każdej partii znajdzie się kilka cieńszych czy mniejszych sztuk. W piekarniku tylko raz w życiu udało mi się przesuszyć węgierki do tego stopnia, że się kruszyły - a mnie nie o to chodzi! Wolę zdecydowanie pomidory wysuszone do stanu elastycznego, a nie na wiór ;)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

23.09.2014 10:51

spróbuj w piekarniku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak