Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Marta11

Zadanych pytań: 34

05.01.2014 11:40

jak upiec kurczaka by byl aromatyczny i soczysty?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.01.2014 12:55

żeby był aromatyczny to trzeba go odpowiednio przyprawić, żeby soczysty, najlepiej w rękawie albo udusić w rondlu, ja lubię w piwie albo soku jabłkowym

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

05.01.2014 11:43

natrzeć go przyprawami, solą i najlepiej upiec w rękawie

msmors

Zadanych pytań: 91

05.01.2014 11:51

kurczaka piekę w rękawie

Odpowiedzi (18)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.01.2014 11:43

Musimy przed przyprawieniem zanurzyć tuszkę albo kawałki w zimnej potem W ciepłej wodzie a do brytfanki wlać pół szklanki wody albo soku z jabłek, wsuwamy pod skórkę kawałek masła , masło możemy połączyć z swoimi ulubionymi przyprawami, kurczaka skropić sokiem z cytryny , potem nacieramy swoimi ulubionymi ziołami i zostawić na godzinę. ,następnie zapiekamy

Romanowka

Zadanych pytań: 28

05.01.2014 11:45

w rękawie najlepiej z ulubionymi przyprawami, niektórzy pieką nadzianego na butelkę z wodą, ale ja nigdy nie próbowałam tak piec

kuklik

Zadanych pytań: 604

05.01.2014 11:46

Rękaw się sprawdza a najlepiej natrzeć przyprawami dzień wcześniej i trzymać w lodówce

Janina

Zadanych pytań: 159

05.01.2014 11:47

Natrzeć kurczaka przyprawami, nałożyć na butelkę z piwem albo na butelkę z wodą, wstawić do piekarnika i upiec. Mięsko jest soczyste i pyszne;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.01.2014 11:48

zamarynować go dobrze i najlepiej piec w rękawie :)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

05.01.2014 11:49

proponuję w folii lub zamknietym naczyniu zaroodpornym

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

05.01.2014 11:50

na butelce z wodą

kate.500

Zadanych pytań: 1516

05.01.2014 11:53

najpierw zamarynowany z dodatkiem tłuszczu i pieczony w zamknietym naczyniu niezbyt dlugo

krystyna330

Zadanych pytań: 228

05.01.2014 11:54

upiec w rękawie na pewno bedą chrupiące

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

05.01.2014 11:59

Jeśli nie w rękawie, to piec, często polewając sokiem, który wytwarza się podczas pieczenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak