Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

15.07.2014 19:05

Jak uratować sos [zupę] który został za dużo popieprzony ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.07.2014 10:02

jedynie rozmnożyć zupę, dodać składniki, dolać wody

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

15.07.2014 19:12

Jak nie został/a pomieszany to może uda się zdjąć wierzchnią warstwę i wyrzucić... jak pomieszany/a to ciężka sprawa, można dodać więcej śmietany (jogurtu) bardziej zagęścić, ale jeśli jest bardzo bardzo, bardzo ostra to chyba nie ma skutecznego sposobu.

Czyki

Zadanych pytań: 72

15.07.2014 19:11

Dołożyć składników :)

Odpowiedzi (12)

berys18

Zadanych pytań: 1434

15.07.2014 19:28

może spróbuj dodać słodkiej śmietany

Christopher

Zadanych pytań: 31

15.07.2014 20:17

Ciężka sprawa,żeby zachować charakter dania.Można dodać sporo śmietany,ale wtedy otrzymamy sos śmietanowy,

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.07.2014 20:30

uratuje tylko śmietana lub dorobienie sosu

pestka

Zadanych pytań: 424

15.07.2014 21:29

do zupy dodać więcej składników aby było jej więcej , z sosem to już gorzej

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.07.2014 21:43

Zebrać pieprz i dolać wody albo jak pieprz osiądzie na dnie pszelać zupę i dolać wody

misia53

Zadanych pytań: 339

15.07.2014 22:26

oj ,z pieprzem to gorsza sprawa..... raczej się nie da.....

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.07.2014 00:23

Uratować to można poprzez dolanie niewielkiej ilości wody, śmietany, dodanie składników do zupy, dorobienie sosu do tego, który już jest, by zniwelować ostrość sosu.

Janina

Zadanych pytań: 159

16.07.2014 08:38

Jeżeli to jest sos, to dołożyć składników i będzie zupa, ale jeżeli zupa to też można właściwie tak samo podokładać a najwięcej wtedy śmietany lub mleka;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

16.07.2014 09:11

śmietana, jogurt, mleko dobrze łagodzą pikantny smak :)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

16.07.2014 18:37

cięzko będzie uratować, chyba jedynie dolać troszkę wody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak