Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

23.12.2013 14:03

Jak uratować za gorzką skórkę pomarańczową? Była moczona ponad dobę w zimnej wodzie, wycięłam jak najwięcej białek skórki, a teraz w trakcie duszenia w syropie stwierdzam,że jest z gorzka

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

24.12.2013 01:29

jeśli moczysz skórkę to co kilka godzin trzeba zlewać wodę i wymieniać na świeżą.Jeśli gotujesz ją w bardzo słodkim syropie to nie powinna być gorzka:)

anemon

Zadanych pytań: 163

23.12.2013 23:12

Jak zakończysz smażenie i skórka ostygnie wtedy sprawdź jeszcze raz czy jest gorzka, moim zdaniem nie powinna. A w trakcie moczenia zmieniałaś wodę?

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.12.2013 17:22

też bym zrobiła nową tej już nic nie uratuje

Odpowiedzi (7)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

23.12.2013 14:06

Może daj do niej olejku pomarańczowego.

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.12.2013 14:09

myślę ze jezeli jest gorzka to już nic nie zmienisz

idealme

Zadanych pytań: 62

23.12.2013 14:12

obawiam się , że już nic nie zrobisz, zrób nową :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.12.2013 14:15

także wydaje mi się, że nie ma dla niej ratunku

Rycerz

Zadanych pytań: 75

23.12.2013 14:27

kiepska sprawa, chyba nic się nie da zrobić

pestka

Zadanych pytań: 424

23.12.2013 14:35

zrobiłabym nową z innych pomarańczy

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

24.12.2013 05:05

trzeba zrobić nową a te wyrzucić, i tak jak pisze barbara11561

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak