Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

12.02.2014 11:12

Jak w najłatwiejszy sposób obrać paprykę ze skórki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

12.02.2014 11:14

ja nie obieram :)

ada.la

Zadanych pytań: 39

12.02.2014 11:15

ja nie obieram ale daj do piekarnika

Czyki

Zadanych pytań: 72

12.02.2014 11:16

Można opalić nad ogniem, wtedy łatwo schodzi skórka, lub włożyć ją do piekarnika :)

Odpowiedzi (17)

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.02.2014 11:16

ja mam taką obieraczkę specjalną do warzyw super sprawa

sara1

Zadanych pytań: 478

12.02.2014 11:17

podobno trzeba włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika

Janina

Zadanych pytań: 159

12.02.2014 11:17

Nie obierałam nigdy papryki ze skórki ale myślę, że można po prostu sparzyć i skórka zejdzie;)

Romanowka

Zadanych pytań: 28

12.02.2014 11:19

ja wkładam do piekarnika z mocno rozgrzaną grzałką grillową, kiedy skórka zaczyna czernieć, wyciągam, studzę i obieram

gibli

Zadanych pytań: 20

12.02.2014 11:23

ja nie obieram, a jeśli już muszę to obieraczką do warzyw- bardzo fajnie cieniutko obiera

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.02.2014 11:27

Trzeba chwilę podgrzać w piekarniku :)

zChatyNaKoncuWsi

Zadanych pytań: 1

12.02.2014 11:28

Wkładam do gorącego piekarnika a jak się zrobi ciemna zamykam na kilka chwil w foliowym woreczku, bardzo ładnie schodzi.

norweska20

Zadanych pytań: 400

12.02.2014 11:30

nie mam takiej potrzeby więc nie obieram

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

12.02.2014 11:30

Ja podgrzewam w piekarniku i super schodzi

krokus

Zadanych pytań: 145

12.02.2014 11:45

piekę w piekarniku a póżniej wkładam do woreczka foliowego (taka gorącą) i zamykam na ok 15 min , skórka schodzi z łatwością

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak