Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babeczka007

Zadanych pytań: 115

05.08.2013 00:17

Jak w szybki sposób pozbyć włókien z fasolki szparagowej ??

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

05.08.2013 08:17

Chyba nie ma innego sposobu niż ten podczas obcinania końcówek.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.08.2013 00:42

Chyba nie ma szybkiego sposobu, kupować albo uprawiać fasolę bez włókien

Motorek

Zadanych pytań: 1446

05.08.2013 07:35

Wyciągam za ONY_za_kare.

Odpowiedzi (21)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

05.08.2013 05:10

ja obcinając końcówki pociągam od razu włókna. nie wiem jaki jest inny sposób

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

05.08.2013 06:57

tylko wyciąganie ich z końcówkami jest dobre albo gotować fasolkę gdy ich tak twardych niema..

okrysia

Zadanych pytań: 79

05.08.2013 07:03

podobnie robię jak ONY i IZABELA

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

05.08.2013 07:05

Nie ma innego sposobu :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.08.2013 07:42

ja robię tak jak ONY_za_kare i IZABELA NOWAK

MC_S

Zadanych pytań: 13

05.08.2013 07:44

Chyba tylko po prostu obierać, im większa wprawa tym szybciej. :)

Ewa104

Zadanych pytań: 328

05.08.2013 07:52

Jeśli się uda to obieram podczas odcinania końcówek przed gotowaniem.A jak nie to podczas jedzenia,choć to mało przyjemne.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.08.2013 07:58

Ja robię ja Ewa msewka ,lub podczas jedzenia sam schodzi

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.08.2013 08:06

niestety czasami fasolka na surowo, przełamana w połowie, nie wykazuje cech posiadania łyka... a po ugotowaniu okazuje się, że jednak ma i to spore ;) dokładnie w piątek tak miałam... akurat ja nie mam z tym problemu, bo to zawsze dodatkowy błonnik - pod warunkiem, że trafia się w co którejś fasolce, a nie w każdej ;)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

05.08.2013 08:09

ja usuwam podczas obcinania koncówek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak