Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

20.07.2013 14:48

Jak wybić jajko aby nie wpadła skorupka?

Odpowiedzi (18)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

20.07.2013 16:26

też ostrożnie rozbijam skorupkę na spodeczek,aby nie było niemiłej niespodzianki i ewentualnie kawałek łupinki łatwiej wyjąć:)

Konczi

Zadanych pytań: 632

20.07.2013 16:35

ja również mam dwie miseczki i w ten sposób oddzielam żółtko od białka, a rozbijam o blat najczęściej bądź kant miseczki

idealme

Zadanych pytań: 62

20.07.2013 17:37

trzeba zdecydowanie uderzyć w miske !

Janina

Zadanych pytań: 159

20.07.2013 18:49

Tak, to prawda, jeżeli rozbijam jajka kupowane nawet na wsi, to zawsze mam dwa naczyńka i wybijam pojedynczo, w razie.... niespodzianki, ale zawsze rozbijam zdecydowanym uderzeniem o kant i nie ma prawa nie pęknąć na środku i w całości bez odprysków;)Spróbujcie tak;)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

20.07.2013 18:49

ja rozbijam nożem i nic się nie dzieje

sasanka

Zadanych pytań: 22

20.07.2013 19:02

zdecydowanym ruchem uderzam o kant garnka i nic nie wpada :) zauważyłam że przy takim delikatnym uderzaniu (obchodzeniu się jak z.. jajkiem :D) zazwyczaj wpada najwięcej skorupek

misia53

Zadanych pytań: 339

20.07.2013 21:03

ja robię dokładnie jak Janina

Kasia36

Zadanych pytań: 463

21.07.2013 22:04

dobre pytanie :), czasami mi spadnie jak na złość taka maciopkiej wielkości i muszę ją wyciągać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak