Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

19.07.2016 20:58

Jak wyciągacie Panna Cotta z foremki plastikowej ? Niestety mi się tak mocno przykleiła do tego plastiku, że musiałem podważać nożem w wyniku czego uszkodziłem lekko strukturę Panna Cotta. Jakie macie sposoby ? Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

20.07.2016 09:41

Ja też na chwilę zanurzam w gorącej wodzie

KORAL

Zadanych pytań: 20

20.07.2016 16:19

Ja okładam ściereczką namoczoną w gorącej wodzie.:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

20.07.2016 18:59

stosuję patent z ciepła wodą

Odpowiedzi (42)

Beatris

Zadanych pytań: 43

19.07.2016 21:07

Foremki można na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie, po kilku-kilkunastu sekundach deser powinien ładnie "wyjść"...

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.07.2016 21:08

Polecam robienie w silikonowych foremkach, wtedy się nie przyklei.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

19.07.2016 21:10

Ja też zanurzam w gorącej wodzie.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

19.07.2016 21:10

no właśnie zanurzyłem w lekko ciepłej wodzie może dlatego nie odeszło

bertpvd

Zadanych pytań: 19

19.07.2016 21:14

a ceramiczne foremki się nadają ?

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.07.2016 21:30

Ceramiczne foremki raczej nie nadają się, bo trzeba je posmarować, a silikonowych nie trzeba.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

19.07.2016 22:09

@Renata9 bardzo dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam

Madzai

Zadanych pytań: 7

19.07.2016 22:23

Też na chwilę zanużam foremki we wrzątku i zawsze skutkuje

Beatris

Zadanych pytań: 43

19.07.2016 22:27

Jak nie masz silikonowych foremek, to możesz użyć ceramicznych. Wyłóż je folią spożywczą, leciutko posmaruj np. olejem kokosowym lub masłem (odrobinką), wlej deser, jak zastygnie z łatwością wyjmiesz i usuniesz folię. Może powierzchnia deseru nie będzie aż tak gładka jak w przypadku foremek z silikonu, ale się da :) Sposób z gorącą wodą w przypadku foremek ceramicznych raczej się nie sprawdzi, zbyt grube ścianki mają...

bertpvd

Zadanych pytań: 19

19.07.2016 22:29

Beatris jutro jadę po silikonowe foremki :) mam nadzieję, że znajdę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak