Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

01.08.2013 22:54

jak wyjmujecie z formy silikonowej z kominkiem galaretkowy torcik na zimno- macie swoje sposoby, aby ładnie wyglądał po wyjęciu?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.08.2013 09:06

... - smaruję olejem z pestek winogron, bo jest neutralny w smaku!

eisenq

Zadanych pytań: 5

01.08.2013 22:57

wkładam do ciepłej wody na kilka minut i samo się ładnie odkleja :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.08.2013 09:04

Miałam kilka razy taki problem i niestety zanurzenie w gorącej wodzie powodowało lekkie rozpuszczenie brzegu deseru, a i tak nie wyszedł ładnie - zazwyczaj pękał w delikatniejszych miejscach i rozrywał się... teraz robię tak, jak moja Mama z naczyniami żaroodpornymi pod sernik na zimno - smaruję olejem z pestek winogron, bo jest ! gotowy deser wyślizguje się z formy i jest OK, ale czasami nie wystarczy delikatne smarowanie i trzeba tego oleju dać sporo... w zależności od powierzchni formy - niektóre mam gładziutkie wewnątrz, ale mam też takie, które są chropowate.

Odpowiedzi (13)

Beatris

Zadanych pytań: 43

01.08.2013 22:58

Nie posiadam takiej foremki.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.08.2013 23:00

Robię tak jak eisenq nie mam problemów wtedy.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

01.08.2013 23:03

właśnie jest na całą noc w lodówce i jutro zrobie jak radzicie, oby tylko nie popękał

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

01.08.2013 23:07

nie posiadam takiej foremki

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

01.08.2013 23:13

Do ciepłej wody na chwilę i wyłazi jak po maśle :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

01.08.2013 23:32

mam tą foremkę od niedawna i jeszcze w niej nie robiłam:-)

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.08.2013 06:35

na kilka sekund do ciepłej wody i fajnie odejdzie, bądź jak to galaretki mięsne to wystarczy delikatnie poruszać i wyjdzie :)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

02.08.2013 06:51

powinien bez problemu się z formy wyśliznąć czasem pomaga delikatne smarowanie formy olejem przed nalaniem warstw ciasta na zimno

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

02.08.2013 07:27

nie mam takiej foremki

Janina

Zadanych pytań: 159

02.08.2013 07:42

Chwilkę podgrzać w kąpieli wodnej;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak