Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.11.2015 10:21

Jak wykorzystujecie/czy wykorzystujecie oliwę od suszonych pomidorów ? Czy na takiej oliwie można smażyć np. czosnek do past pomidorowych do makaronu ?

Odpowiedzi (27)

borgia

Zadanych pytań: 89

05.11.2015 11:26

Można smażyć. Najczęściej smażę na nim omlet - bo u mnie zawsze omlet jest wytrawny. I cebulkę - tę do różnych celów, choć olej spod pomidorów jest tylko uzupełnieniem tłuszczu bazowego (oleju, oliwy, masła - chodzi mi o dodanie smaku). Poza tym smaruję nim pizzę, dodaję do sosów (na zimno i gorąco), i zup - ale jak większość z nas. Mięso też da się na nim usmażyć, ale trzeba pamiętać, że to olej z przyprawami. Te jak się przypalą za bardzo mogą zepsuć jego smak. A jak się nie przypalą, to mięsu oddadzą część swojego aromatu. Dlatego nie każde mięso na nim smażę. Skrapiam też plastry fety wyłożone na talerzyk.

pestka

Zadanych pytań: 424

05.11.2015 12:30

na takim oleju nic nie smażę, dodaję go do marynat lub do sałatek

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.11.2015 12:48

Taki olej wykorzystuję tylko do surówek lub marynaty

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

05.11.2015 16:07

ja wykorzystuję taką oliwę do sałatek

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.11.2015 18:56

Do sałatek, podsmażania dań.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

05.11.2015 18:56

Na takim oleju nic nie smażę, dodaję go do marynat, sałatek, surówek, sosów-winegret, zup, skrapiam nim ser feta, dodaję do warzyw pieczonych.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

05.11.2015 19:05

Do smażenia taki olej się raczej nie nadaje,ale do sałatek owszem

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

05.11.2015 19:54

Też wykorzystuję do sałatek, dodaję do kuskusu i risotta.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

05.11.2015 21:08

Wykorzystuję do sałatek albo do marynaty fileta z kurczaka :)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

05.11.2015 23:03

najczęściej wykorzystuję do sałatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak