Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

12.02.2014 11:07

Jak "zakonserwować" łazanki? Zrobiłam dziś nieco za dużo i zastanawiam się, czy je zawekować, czy zamrozić? Czy może takie danie nie nadaje się do dłuższego przechowywania?

Odpowiedzi (16)

krokus

Zadanych pytań: 145

12.02.2014 11:48

nie mroziłam nigdy , jak mi zostają to jemy na drugi dzień

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.02.2014 11:58

możesz zamrozić ja tak robiłam

ZEWA

Zadanych pytań: 190

12.02.2014 12:06

łazanki jeśli z kiszoną kapustą możesz przechowywać do 4 dni, potem wystarczy podsmażyć.

margaret

Zadanych pytań: 4

12.02.2014 12:07

zjadamy od razu, nie mrożę

sasanka

Zadanych pytań: 22

12.02.2014 17:38

Ja w ramach eksperymentu większą część bym zamroziła a jeden mniejszy słoik przeznaczyła na wekowanie, myślę, że taka 3-stopniowa pasteryzacja starczy :) jak coś nie wyjdzie to trudno, jeden słoiczek to nie dramat a jak się uda to obserwować rozwój sytuacji :D będzie wiadomo na przyszłość co i jak :)

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

15.02.2017 13:26

na szczęście u mnie łazanki znikają szybko i nie mam takiego problemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak