Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwona32

Zadanych pytań: 103

17.10.2013 10:43

Jak zrobić bita śmietanę ????

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

17.10.2013 11:06

Ubijam słodką śmietanę 30% i dodaję odrobinę cukru

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.10.2013 10:49

ja wykorzystuję śmietankę 36% i cukier waniliowy

Wacław

Zadanych pytań: 1269

17.10.2013 10:50

śmietana 30 % najlepiej schłodzona, ubijać mikserem na małych obrotach lub trzepaczką

Odpowiedzi (18)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

17.10.2013 10:52

śmietana 30%,cukier puder 2 łyzki,sok z cytryny pół łyżeczki,kilka ropel aromatu waniliowego.

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.10.2013 10:52

ja kupuję 30% ubijam z cukrem i cukrem waniliowym do ubitej 500ml dodaję 2 łyzeczki rozpuszczonej zelatyny

berys18

Zadanych pytań: 1434

17.10.2013 10:56

ku śmietanę 30% lub 36% i ubij z cukrem pudrem na bitą smietane

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

17.10.2013 10:59

Jak wyżej ubic 30% albo 36% doadac fixc do śmietan a jak ma dłużej być na cieście to dodaje odrobinę płynnej żelatyny (rozpuszczonej).

marcia7

Zadanych pytań: 166

17.10.2013 11:03

trzeba ubić mikserem słodka śmietankę 30%

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.10.2013 11:04

najpierw musi być schłodzona śmietana w lodówce, przelewasz do miski dodajesz cukier waniliowy, i cukier puder, jak chcesz na sztywno fix, i ubijasz dobrym mikserem. Grunt nie przebić śmietany bo będzie masło.

Camill

Zadanych pytań: 2

17.10.2013 11:04

najpierw trzeba kupic bardzo dobra i tlusta smietane,schlodzic,poslodzc,ubic mikserem

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

17.10.2013 11:06

dokładnie tak jak napisały poprzedniczki

joanna30

Zadanych pytań: 50

17.10.2013 11:24

Dobrze schłodzona śmietankę 30-36% ubić z cukrem pudrem i/lub śmietanfixem na sztywno.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

17.10.2013 11:26

Ja ubijam mocno schłodzoną kremówkę 30% z cukrem pudrem, czasem daję śmietanfix aby utrzymać odpowiednią sztywność śmietany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak