Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kewin Łamie przpisy

Zadanych pytań: 1

12.03.2016 18:34

Jak zrobić dobre ciasto na pizze

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

14.03.2016 08:54

Bardzo lubię ciasto z tego przepisu - polecam http://www.doradcasmaku.pl/przepis/375423/pizza-z-biala-kielbasa-i-papryka-na-oreganowym-spodzie-.html

Iwusia

Zadanych pytań: 242

12.03.2016 23:19

ja zawsze robię z jednego i tego samego przepisu 340g mąki, szczypta soli, szczypta cukru, 2 łyżeczki oleju lub oliwy, 250 ml letniej przegotowanej wody, 5g drożdży suszonych.

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.03.2016 11:16

500 g mąki, 300 ml wody letniej, 2 łyżki oliwy, sól 1/2 łyżeczki, drożdże 3 dkg ja takie robię

Odpowiedzi (18)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

12.03.2016 19:05

Polecam ten przepis, cienkie ciasto, które zawsze wychodzi http://www.doradcasmaku.pl/przepis/343612/ciasto-na-pizze.html

jola91

Zadanych pytań: 23

12.03.2016 20:02

Robię zawsze z tego przepisu (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/366886/szybkie-ciasto-na-pizze-bez-wyrastania.html) jest szybkie w przygotowaniu i smaczne ;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

12.03.2016 22:47

Według mnie ciasto drożdżowe przede wszystkim musi być dobrze wyrobione. Ostatnio polubiłam ciasto z dodatkiem oliwy/oleju po suszonych pomidorach lub z dodatkiem ziół prowansalskich, oregano lub tymianku - wg mnie ciasto jest smaczniejsze, bardziej aromatyczne. Moja rodzina chętnie zjada pizzę właśnie na takim ziołowym grubym spodzie.

Róża1

Zadanych pytań: 7

13.03.2016 07:20

robię zwykłe drożdżowe , ale te od Renatyj , bardzo mi się spodobał pomysł i będzie u mnie też królował :-)

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

13.03.2016 08:19

Dodaję odrobinę mleka i szczyptę cukru, co wpływa na konsystencję, zamiast zwykłej soli sypię ziołową Prymat ;)

tobi1989

Zadanych pytań: 0

13.03.2016 08:31

Musi być odpowiednio długo wyrabiane i odstawione w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

13.03.2016 08:45

to jest dobre :) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/335929/pizza-na-poolish.html

Ola1984

Zadanych pytań: 295

13.03.2016 09:25

400 g mąki, 220 ml ciepłej wody, 20 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oliwy :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.03.2016 09:46

a ja często robię ciasto na pizzę z twarogu 20 dkg margaryny posiekać ,25 dkg twarogu i 25 dkg mąki szybko się robi bo tylko zagniata i gotowe

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.03.2016 09:46

a ja często robię ciasto na pizzę z twarogu 20 dkg margaryny posiekać ,25 dkg twarogu i 25 dkg mąki szybko się robi bo tylko zagniata i gotowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak