Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

motylekgoha

Zadanych pytań: 2

05.12.2013 09:39

jak zrobić dobry barszcz czerwony żeby miał dobry smak i ładny kolor?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.12.2013 10:13

ja gotuję na wędzonym boczku, zawsze ze świeżych buraków, dodaję liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, czosnek a na koniec startego surowego buraka

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.12.2013 14:13

ja robię z mojego zakwasu buraczanego, potem dodaję jeszcze świeże buraki do zupy też

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

05.12.2013 10:52

dodaję sok z cytryny i zawsze ma dobry kolor i smak

Odpowiedzi (13)

Iwa27

Zadanych pytań: 3

05.12.2013 09:43

ja umyte pokrojone buraki zalewam woda na kilka godzin w garku a potem gotuje na małymn ogniu jakies 1.5 godziny. Wiem ze jesli bedzie sie gotowac tak ze woda bedzie wrzec barszcz bedzie tracił kolor.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.12.2013 09:44

Ja najpierw kroję buraczki w plasterki, zalewam wodą daję cukier,sól i wstawiam aby się gotował pod koneic gdy buraki sa miękkie wlewam barszcz biały z butelki , wychodzi piękny kolor i jest smaczny.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.12.2013 09:48

ja dodaję na koniec surowego buraka

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.12.2013 09:51

chętnie poczytam jak zrobić dobry barszcz

Niki22

Zadanych pytań: 46

05.12.2013 09:52

Ja robię podobnie jak Margo1 ale nigdy nie używam barszczu białego z butelki wcześniej go sama robię http://www.doradcasmaku.pl/przepis/303010/barszcz-bialy-wg-mojej-babci.html

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

05.12.2013 10:03

dodać 2 ząbki czosnku i troszke kwasku

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

05.12.2013 10:16

Zawsze gotuję ze świeżych buraków, nam smakuje, ale kolor nie zawsze wychodzi idealny

Cranberry

Zadanych pytań: 34

05.12.2013 10:36

Najlepiej dodać swój zakwas potem i uważać żeby nie wrzał bo straci kolor i

borgia

Zadanych pytań: 89

05.12.2013 10:41

Gotuję starte buraki, odcedzam wywar, po czym wlewam zakiszony przez siebie barszcz. Już nie gotuję, tylko podgrzewam. Jest odpowiednio kwaśny, odpowiednio buraczany - w sensie barwy, i odpowiednio też pachnie i smakuje. Taki lubię najbardziej. Oczywiście doprawiam wg naszych upodobań. Często dodaję bulion(warzywny lub mięsny) lub też wywar z wędzonki. Łukasz jeśli chcesz mieć piękny kolor, to do buraczków gotujących się dodaj trochę soku z cytryny.

pestka

Zadanych pytań: 424

05.12.2013 13:55

gotuję ze świeżych startych lub pokrojonych w kostkę buraków, z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego pieprzu, trochę octu lub kwasku cytrynowego i zawsze mam ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak