Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Dorian

Zadanych pytań: 1093

05.01.2014 11:51

Jak zrobić dobry sos musztardowy do obiadu? Z jakiej musztardy? Do jakiego mięsa będzie smakował?

Odpowiedzi (18)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

05.01.2014 12:36

ja lubię z francuskiej i podaję z wieprzowiną

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.01.2014 12:48

Ja robię z musztardy sarebskiej i podaję do wieprzowiny

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.01.2014 12:52

Ja robię z musztardy delikatesowej lub sarepskiej

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.01.2014 12:56

sarepska albo rosyjska, takie najczęściej mieszam do sosu, robię go na bazie beszamelu. lubię do pieczonego mięsa lub białej kiełbasy

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

05.01.2014 14:21

mi smakuje gotowana wołowina z rosołu w sosie z musztardą sarepską

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.01.2014 15:09

Sos musztardowy albo chrzanowy robię do kiełbasy parówkowej, tak jak zwykły beszamel z dodatkiem musztardy,a dodaję każdą jaka mam pod ręką.

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

05.01.2014 21:08

ja zawsze używam musztardy sarepskiej a sos dodaję do jajek

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

05.01.2014 21:25

Weź 2 łyżki masła i rozpuść w garnuszku na małym gazie. Posyp 2 łyżkami mąki i wymieszaj .Podlewać 1,5 szklanki śmietanki zmieszanej pół na pół z bulionem ( warzywny lub drobiowy - ostatecznie z kostki) cały czas mieszając by się nie porobiły grudki. Dodaj 2 pełne łyżeczki muztardy ( najlepiej sarebska ale może być taka jaką masz). Wymieszaj , zagotuj, Dopraw do smaku solą, cukrem i musztardą jeśli smak jest za mało intensywny. Ja podaję do gotowanych mięs: sztukamies wołowy lub wieprzowy, ozorek gotowany, biała kiełbasa gotowana lub smażona , jajka na twardo z ziemniakami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak