Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

02.01.2014 20:38

jak zrobić domowe chrupiące frytki jak np. w donaldzie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

02.01.2014 20:49

dziękuję za rady, chętnie skorzystam

Malinka

Zadanych pytań: 302

02.01.2014 20:46

Takie chrupiące to chyba najlepiej wychodzą z piekarnika. A jeśli chodzi o chrupkość smażonych, to ja smażę na mocnym ogniu i w miarę szybko, żeby nie nasiąkły za bardzo olejem.

erym

Zadanych pytań: 24

02.01.2014 21:15

ja zawsze wrzucam na bardzo goracy tluszcz

Odpowiedzi (14)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

02.01.2014 20:39

mi jakoś wychodzą takie miękkie a jak za długo to mocno spieczone

Rycerz

Zadanych pytań: 75

02.01.2014 20:40

Bierzesz ziemniaki, obierasz, kroisz, ja jeszcze mocze w roztworze z cukrem i smażysz, solisz i git.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.01.2014 20:41

z tym cukrem to nie wiedziałam, czy po moczeniu je obsuszasz papierem kuchennym czy takie od razu do oleju?

Rycerz

Zadanych pytań: 75

02.01.2014 20:43

Nie obsuszam, od razu wrzucam na olej. Jeszcze słyszałem, że jeszcze lepsze, są jak podsmażysz na patelni z niewielką ilością oleju, i potem wrzuci się na głęboki olej. :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

02.01.2014 20:46

mnie zawsze wychodzą takie chrupiące, ale wrzucam na bardzo gorący tłuszcz

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.01.2014 20:49

Takie frytki chrupiące mi zawsze wychodziły ,gdy moczyłam w wodzie z cukrem, tylko woda była przegotowana chłodna

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

02.01.2014 20:49

Obierasz ziemniaki, myjesz, kroisz, moczysz w roztworze z cukrem, podsmażysz na patelni z niewielką ilością oleju na mokro bez osuszania i smażysz na głębokim oleju, a potem solisz.

iwi

Zadanych pytań: 115

02.01.2014 20:58

Robię w piekarniku i zawsze wychodzą takie lekko chrupiące

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

02.01.2014 20:59

robię je zwyczajnie, skrojone wrzucam na gorący olej małymi partiami a wyjmując układam na ręcznik papierowy aby pozbyć się zbędnego tłuszczu, zawsze wychodzą mi smaczne i chrupiące

2milutka

Zadanych pytań: 134

02.01.2014 21:28

to czy są chrupkie czy nie zależy od ziemniaków ..ale kombinujecie. Jedne się do frytek nadają a drugie nie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak