Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwona32

Zadanych pytań: 103

16.01.2014 10:22

Jak zrobić kandyzowaną skórkę z pomarańczy ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

16.01.2014 10:35

widziałam kilka przepisów na DS

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.01.2014 11:12

a ja robię skórkę która dodaję potem do ciastek na przykład tartą http://www.doradcasmaku.pl/przepis/271573/skorka-pomaranczowa-magdy.html

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

16.01.2014 13:50

Kupuje gotowią :)

Odpowiedzi (14)

olla85

Zadanych pytań: 24

16.01.2014 10:28

Należy obrać skórkę z 3-4 pomarańczy, w taki sposób aby pozbawić je wewnętrznej białej błony, która jest gorzka. Tak przygotowane skórki pokroić w kosteczkę i układać w słoiku na przemian: skórki i cukier. Cukru należy sypać tyle aby dokładnie pokrywał warstwę skórek. Zakończyć na warstwie cukru i dobrze ugnieść łyżeczką. Zakręcić słoik i odstawić na 3-4 tygodnie w ciemne miejsce.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.01.2014 10:28

Musisz mieć na pewno skórke pomarańczy,pół szklanki cukru i pół szklanki wody.Skórki trzeba zostawić w wodzie na cała noc, potem doprowadzamy do wrzenia, odlewamy wodę a skórke kroimy w kostkę i wkładamy do wody z cukrem , gotujemy pół godziny.Powinien ci wyjśc syrop i wkładamy do słoiczka

olla85

Zadanych pytań: 24

16.01.2014 10:32

Można również pokrojoną skórkę gotować w syropie z cukru i wody

mela25

Zadanych pytań: 400

16.01.2014 10:39

Ja kupuję gotową , jest bardzo tania koło 2-3 zł

Ankha

Zadanych pytań: 112

16.01.2014 10:46

Ja robię zawsze na oko, pamiętaj o dokładnym usunięciu jasnej skórki, która może zepsuć efekt i wtedy cała robota na nic

Niki22

Zadanych pytań: 46

16.01.2014 10:47

Skórkę kroję, następnie zalewam wodą i zostawiam na noc. następnego dnia zagotowuje, odlewam wodę i zalewam 0,5 szkl wody z 0,5 szklanką cukru i gotujemy w takim syropie. Jak wyjdzie gęsty syrop to ściągamy i przekładamy do pojemniczka i gotowe :)

monisia1977

Zadanych pytań: 15

16.01.2014 11:21

pokroić w kostkę i zasypać cukrem

kasiaw

Zadanych pytań: 470

16.01.2014 11:28

szybciej i niedrogo można kupić gotową jednak gdy już robię gotuję w wywarze z cukru i wody

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

16.01.2014 11:44

Zrobić gęsty syrop cukrowy i gotowac w nim skórkę na małym ogniu ok 20 minut, wystudzic, następnego dnia zagotowac znowu i gotowac nieco krócej

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.01.2014 11:45

tez kupuję gotową ale jak kiedyś robiłam to smazyłam z cukrem i odrobiną wody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak