Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwona32

Zadanych pytań: 103

08.12.2013 19:38

jak zrobić lukier do ciasta?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.12.2013 19:40

cukier puder należy utrzeć z wodą

olla85

Zadanych pytań: 24

08.12.2013 19:52

Można też cukier puder utrzeć z mlekiem. Chociaż ja najczęściej robię lukier cytrynowy, czyli cukier puder ucieram z sokiem z cytryny. Gęstość lukru regulujemy poprzez dodanie większej ilości cukru pudru ( gdy jest za rzadki) lub soku z cytryny ( gdy jest za gęsty ).

Milka100

Zadanych pytań: 76

08.12.2013 19:56

cukier puder plus trochę masy toffi z puszki (to mamy lukier toffi)

Odpowiedzi (19)

Pyszota

Zadanych pytań: 85

08.12.2013 19:47

cukier puder + gorąca woda (niewielka ilość) + sok cytrynowy lub pomarańczowy

kate.500

Zadanych pytań: 1516

08.12.2013 19:47

cukier puder połączyć z wodą, można ewent. dodać odrobinę soku z cytryny

Beata23

Zadanych pytań: 335

08.12.2013 19:50

cukier puder mieszamy z ciepłąwodą

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.12.2013 19:59

mój ulubiony lukier to cukier puder i sok z cytryny lub 1 białko i 3/4 szklanki cukru pudru

mufinka79

Zadanych pytań: 303

08.12.2013 20:03

Najprostszy to ucieramy cukier puder z odrobiną soku z cytryny lub pomarańczy :)

Janina

Zadanych pytań: 159

08.12.2013 20:11

Ja robię cukier puder z sokiem z cytryny i kropelką aromatu ;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

08.12.2013 20:13

A ja robię taki i bardzo polecam http://www.doradcasmaku.pl/przepis/303429/lukier.html

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.12.2013 20:58

sok z cytryny i cukier puder bądź jak bardziej biały to białko + cukier puder i utrzeć bądź zmiksować :D

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

08.12.2013 20:58

cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

08.12.2013 20:58

zmiksuj białko świeżego jaja ,następnie dodaj szklankę cukru pudru i dalej miksuj,można dać barwnik-idealny do ciasteczek i pierników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak