Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.07.2013 13:59

Jaka jest na to rada, aby po upieczeniu makowca skorka nie odchodzila od maku i nie robila sie taka przerwa ?

Odpowiedzi (19)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.07.2013 14:17

U mnie też się tak dzieje i nie mam pojęcia dlaczego ,czy za szybko wyjmuje i kroje , nie wiem

Magula

Zadanych pytań: 556

31.07.2013 14:23

tego nawet moja teściowa nie wiedziałą, a jak dla mnie wie wszystko :-)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

31.07.2013 14:42

i u mnie też się tak dzieje

mysza75

Zadanych pytań: 96

31.07.2013 14:54

zawijam w papier i smaruję tak jak zewa jajkiem. Czasami też zdarzy się że się rozwarstwi ale bardzo rzadko

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

31.07.2013 14:58

też mi się tak czasem robi

gosia56

Zadanych pytań: 466

31.07.2013 15:07

moze tez być przyczyną ze masa makowa jest za mokra .

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

31.07.2013 16:04

podobno przed nałożeniem masy makowej powinno się ciasto posmarować białkiem lub jak pisze ZEWA,ja zawsze przed włożeniem do piekarnika nakłuwam struclę nożem w kilku miejscach i też nie odchodzi ciasto od maku

BeataJ

Zadanych pytań: 103

31.07.2013 23:09

Ja też mam z tym problem, przetestowałam już chyba wszytskie złote rady jakie znalazłam, ale nie poskutkowały, widać taki ma być urok mich makowców :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

01.08.2013 08:32

do masy makowej daję zawsze troszkę zaczynu drożdżowego- potem mak rośnie razem z ciastem, a samo ciasto na wierzchu smaruję roztrzepanym całym jajkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak