Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

03.03.2013 20:54

jaka jest roznica w mace poznanskiej i wroclawskiej? obie sa przeciez tego samego typu.

Najlepsze odpowiedzi (3)

pacpaw

Zadanych pytań: 266

03.03.2013 22:34

mąki mają ten sam typ 500. Z tym, że jedna jest polecana np. do naleśników a inna do pierogów więc różnica jest. Co do typów mąki to błędne jest myślenie, że niższy typ mąki jest wartościowszy

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.03.2013 21:08

obie też są z pszenicy, może chodzi o region z którego wykorzystano ziarno do jej produkcji czyli okolice Wrocławia i Poznania :))))

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.03.2013 21:35

podejrzewam że w symbolach typ 450 to chyba jest mąka tortowa o poznańska na pewno jest pod innym numerem :)

Odpowiedzi (1)

Monika37

Zadanych pytań: 40

03.03.2013 21:40

im niższy typ mąki tym bardziej jest ona wartościowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak