Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

02.11.2014 19:53

Jaka mąkę oprócz pszennej używacie w kuchni. Dużo złego o niej czytałam i staram się jej nie używać ale zastanawiam się jaka ją zastąpić :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.11.2014 21:35

kukurydzianej, gryczanej, ryżowej, owsianej, jęczmiennej, jaglanej, żytniej - staram się zawsze mieć w domu różne rodzaje, a niektóre mielę sama na bieżąco, w niewielkich ilościach... używam też skrobi ziemniaczanej, ryżowej i kukurydzianej - a orkisz, to jednak odmiana pszenicy ;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.11.2014 14:45

Używam też mąki : ziemniaczanej, kukurydzianej, żytniej.

Hrabina w kuchni

Zadanych pytań: 6

02.11.2014 21:27

Ja dodatkowo używam ryżowej, ziemniaczanej i kukurydzianej.

Odpowiedzi (28)

bietka

Zadanych pytań: 563

02.11.2014 20:53

ja najwięcej używam mąki pszennej, ale mam taką ze swojej pszenicy zmieloną w młynie, a co do innych to używam jeszcze mąkę ziemniaczaną, pełnoziarnistą i żytnią

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

02.11.2014 21:19

używam też mąki żytniej, ziemniaczanej i kukurydzianej

berys18

Zadanych pytań: 1434

02.11.2014 21:22

oprócz pszennej tylko ziemniaczanej i kukurydzianej

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

02.11.2014 21:24

a co złego o niej czytałaś?

Róża1

Zadanych pytań: 7

02.11.2014 21:27

nie używam innej mąki jak pszennej i ziemniaczanej , sporadycznie kukurydzianej , chociaż wiem , że orkiszowa jest bardzo zdrowa .

Hrabina w kuchni

Zadanych pytań: 6

02.11.2014 21:28

Ja dodatkowo używam ryżowej, ziemniaczanej i kukurydzianej.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

02.11.2014 21:37

jeszcze ziemniaczanej

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.11.2014 21:57

wiele różnych mąk. żytniej, kukurydzianej, ziemniaczanej, orkiszowej ;) a pszenica nie jest zła, pod warunkiem, że się nie jada 3 razy dziennie białych buł ;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.11.2014 22:06

oprcz pszennej to ziemniaczana , kukurydziana, żytnia, ryżowa

Renata22

Zadanych pytań: 672

02.11.2014 22:21

używam ziemniaczanej, a ostatnio także gryczanej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak