Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

29.06.2015 12:00

Jaką śmietanę dodajecie do zapiekanek tzn. do sosu by zalać zapiekankę przed włożeniem do piekarnika: 12%,18%:,30% ? W wielu przepisach jest tylko hasło: śmietana i nie pisze jaka.

Odpowiedzi (46)

pestka

Zadanych pytań: 424

29.06.2015 15:00

najczęściej dodaje śmietanę 18 %

Gracer

Zadanych pytań: 124

29.06.2015 15:17

zazwyczaj 30%

Konczi

Zadanych pytań: 632

29.06.2015 15:19

ja również dodaję 30 % śmietanę

borgia

Zadanych pytań: 89

29.06.2015 15:25

W takich sytuacjach biorę osiemnastkę. Świetnie się sprawdza w zapiekankach rozbełtana z jajkami. Jedynie w przypadku tart używam kremówki.

Stenka

Zadanych pytań: 467

29.06.2015 15:33

zwykle dodaję 18%

Janina

Zadanych pytań: 159

29.06.2015 16:53

Najczęściej daję 18%;)

dom-agi

Zadanych pytań: 2

29.06.2015 18:13

Do sosów do zapiekanek najczęściej dodaję śmietanę 18% i mieszam z jajkiem :)

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

29.06.2015 18:20

zazwyczaj 30% ale też 12%

marenka

Zadanych pytań: 179

29.06.2015 18:27

zazwyczaj używam 18%

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.06.2015 18:34

Najczęsciej jest to 18 %

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak