Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Lis

Zadanych pytań: 56

09.09.2013 22:58

Jaki barwnik naturalny mogłabym dodać aby krem do ciasta był w kolorze piłki do koszykówki? Chodzi mi o ten pomarańcz?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.09.2013 00:34

Z Kubusia i budyniu powinien być dobry kolor

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

10.09.2013 07:42

ja także próbowałam kiedyś wykorzystać kubusia, polecam

Janina

Zadanych pytań: 159

10.09.2013 08:22

Można zrobić krem na kubusiu albo na budyniu, jest wybór;)

Odpowiedzi (11)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.09.2013 23:02

spróbuj wymieszać sok z marchewki i odrobinę kakao dla załamania koloru może wyjdzie a jak nie to na pewno pomarańcz a odrobiną brązu tak myślę

babeczka007

Zadanych pytań: 115

09.09.2013 23:02

może daj coś z tych soków typu Kubuś z marchewki , albo galaretka pomarańczowa

Cranberry

Zadanych pytań: 34

09.09.2013 23:06

dokładnie ugotuj budyń z Kubusia zamiast mleka :) moja mama tak robi wnukom :)

anemon

Zadanych pytań: 163

09.09.2013 23:22

Dynia też daje piękny pomarańczowy kolor, może połącz ją z czymś co da dobry smak.

Klausia

Zadanych pytań: 251

10.09.2013 01:14

Ja proponuję pobawić się z szafranem :)

gibli

Zadanych pytań: 20

10.09.2013 07:55

ja czasami dodaję galaretkę w odpowiednim kolorze, też fajnie zabarwia:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.09.2013 08:27

najprosciej chyba będzie uzyć barwnika

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.09.2013 10:33

możesz zrobić krem z dodatkiem galaretki pomarańczowej lub brzoskwiniowej

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.09.2013 10:34

Ja również używam w takich wypadkach barwników-są zupełnie nieszkodliwe i daję się naprawdę odrobinkę:)

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.09.2013 11:08

raczej dodałabym barwnik, bo nie za czym zastąpić za bardzo, jedynie galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak