Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babeczka007

Zadanych pytań: 115

07.08.2013 22:02

Jaki macie sposób na smaczne ciasto drożdżowe ??

Najlepsze odpowiedzi (3)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

07.08.2013 22:12

przede wszystkim powinno być dobrze wyrobione i wyrośnięte a przepisy i proporcje składników są bardzo różne - każda gospodyni ma swój ulubiony przepis, oczywiście najlepszy :D

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

07.08.2013 22:21

temperatura pokojowa składników, dobre wyrobienie, dać ciastu urosnąć....

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

07.08.2013 22:16

Pyza ma rację. Sekret ciasta drożdżowego tkwi w tym, aby było dobrze wyrobione, a dodatki, tak jak w przepisach do poszczególnych ciast :)

Odpowiedzi (12)

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.08.2013 22:24

tak jak Pyza napisała kazda gospodyni ma swój ulubiony przepis bardzo lubię robić ciasto drozdzowe

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.08.2013 22:31

a ja nie mam takiego ... mój ulubiony przepis to wyjazd do teściowej - bądź co bądź robi fantastyczne drożdżo0we ciacho

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

07.08.2013 22:31

Ciasto musi być dobrze wyrobione

rjustysia

Zadanych pytań: 190

07.08.2013 22:42

u mnie dużo kruszonki :)

lara

Zadanych pytań: 35

07.08.2013 22:42

polecam ciasto "odrywane", można zrobić z cytrynami, powidłami albo z twarogiem.

kasienka23

Zadanych pytań: 512

08.08.2013 07:14

ja piekę drożdżówkę z przepisu gdzie nie trzeba ciasta wyrabiać (jest w mojej księdze), zawsze się udaje i jest pyszne, mokre a nie suche

caralajna

Zadanych pytań: 435

08.08.2013 07:18

zgadzam się z poprzednikami co do długiego wyrabiania, poza tym lepsze jest jak po wyrośnięciu poleży w lodówce kilka godzin (albo całą noc)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

08.08.2013 07:24

podstawa to świeże drożdże i dobra mąka, ciasto musi być też dobrze wyrobione

Janina

Zadanych pytań: 159

08.08.2013 07:53

Ciasto drożdżowe musi być starannie wyrobione, no i oczywiście dobrze dobrane składniki, bo może być kruche drożdżowe, albo zwykłe jak na bułkę czy chleb całkiem inne;)

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

08.08.2013 08:02

Jeśli posiadamy mikser z funkcją wyrabiania to 3/4 sukcesu, dobrze wyrobić, i wg mnie ważny jest też dobór składników, świeże, o temperaturze pokojowej, dobrze ze sobą wyrobione.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak