Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

30.04.2016 16:06

Jaki macie sposób na sprawdzenie czy sernik jest wypieczony ? Przy innym cieście sprawdzam patyczkiem ale przy serniku ciasto by opadło.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

01.05.2016 12:59

decyduje czas pieczenia

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

01.05.2016 19:12

nie mam konkretnego sposobu, patrzę tylko na czas pieczenia

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.05.2016 07:23

sprawdzam delikatnie naciskając środek sernika palcem, jeśli się lekko ugina, a brzegi są wyraźnie jędrniejsze, wtedy wyłączam piekarnik

Odpowiedzi (32)

Renata9

Zadanych pytań: 329

30.04.2016 16:47

Nigdy nie sprawdzam patyczkiem sernika, kiedy jest lekko brązowy na wierzchu tzn, że jest upieczony. Ten sposób nigdy mnie nie zawiódł

Janina

Zadanych pytań: 159

30.04.2016 17:12

Tylko czas pieczenia przy serniku jest dla mnie kontrolą ;))

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.04.2016 17:12

Ja zawsze poznajemy tylko po kolorze czy sernik jest już upieczony

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.04.2016 17:21

zawsze patrzę na czas pieczenia a jak minie czas pieczenia to trzymam jeszcze dłuzej w piekarniku aż nabierze koloru

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

30.04.2016 17:24

Nie mam sposobu,piekę tak długo jak jest w przepisie,po czym wyłaczę i zostawiam na jakiś czas w piekarniku

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.04.2016 17:44

Patrzę na czas pieczenia sernika, jego kolor z wierzchu, po upieczeniu zostawiam go w wyłączonym piekarniku.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

30.04.2016 19:00

Chyba sposobu nie ma. Kwestia znajomości ciasta i swojego piekarnika.

Stenka

Zadanych pytań: 467

30.04.2016 19:11

Patrzę ile czasu się piecze i na kolor

pestka

Zadanych pytań: 424

30.04.2016 19:28

przeważnie kupuję ser już sprawdzony do wypieków i piekę tak długo jak określone to jest w przepisie

ilka01

Zadanych pytań: 6

30.04.2016 19:41

chyba najlepiej kontrolować czas :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak