Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

09.09.2013 16:30

jaki macie sprawdzony przepis na koncentrat pomidorowy?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.09.2013 16:42

tez nie robię koncentratu pomidorowego robię tylko sok pomidorowy to dodaję do usmazonych i przetartych pomidorów cukier,sól i pieprz

Mati13

Zadanych pytań: 1524

09.09.2013 16:40

ja nigdy nie robię koncentratu na zimę. Ja np. do zupy pomidorowej dodaje świeże pomidory - wrzucam do garnka dolewam odrobinkę wody, kiedy się rozgotują przecieram przez sitko, dodaje przyprawy do ostrości i dodaje do zupy. Myślę, że taki koncentrat można przełożyć do słoiczków i zpaasteryzować, ale ja wole na świeżo

berys18

Zadanych pytań: 1434

09.09.2013 17:04

ja mam taki: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/165995/przecier-pomidorowy-na-zime.html

Odpowiedzi (9)

Mniam

Zadanych pytań: 87

09.09.2013 17:05

Do zupy, sosów najlepszy przecier. Polecam swój, możesz nie dodawać chilli jak chcesz. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/293727/przecier-pomidorowy-z-chilli.html

babeczka007

Zadanych pytań: 115

09.09.2013 17:07

nie mam żadnego kupuję gotowy :)

krystyna330

Zadanych pytań: 228

09.09.2013 17:20

ja przepuszczam pomidory przez sokowirówkę a później ten oddzielony miąższ na bardzo małym ogniu gotuje ok 6 godzin co jakiś czas mieszając, koncentrat wychodzi świetny

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

09.09.2013 17:25

Ja roję pomidory byle jak do gara.Gotuję kilka minut az pomidory zmiękną.Całość wlewam na sito i czekam aż woda odcieknie.Następnie drewnianym tłuczkiem przecieram przez sito gęsty miąższ,na sicie zostaja tylko skórki i pesteczki.Gotowy przecier wkładam do słoczków i pasteryzuję.

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.09.2013 19:24

koncentratu nie robię, robię przecier pomidorowy, i sos pomidorowy

Janina

Zadanych pytań: 159

09.09.2013 19:43

Ja również nie robię koncentratu tylko przecier pomidorowy;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.09.2013 20:11

Nie robię koncentratu zawsze kupuję np.dzisiaj zrobiłam pomidorową z koncentratu

Motorek

Zadanych pytań: 1446

09.09.2013 20:18

ja też nie robię koncentratu

Róża1

Zadanych pytań: 7

09.09.2013 22:38

ja też nigdy nie robiłam koncentratu:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak