Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

08.01.2015 12:37

jaki macie sprawdzony sposób żeby nie było grudek w budyniu

Najlepsze odpowiedzi (3)

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.01.2015 13:31

ściągam garnek z ognia gdy wleje budyń i mieszam intensywnie, a później z powrotem stawiam na palnik :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

08.01.2015 15:28

dobrze wymieszać proszek budyniowy z zimnym mlekiem przed wlaniem do gotującego się mleka a potem szybko mieszać, nie zrobiły mi się do tej pory grudki

soovka

Zadanych pytań: 9

08.01.2015 14:12

Mąkę albo gotowy budyń bardzo dokładnie mieszam z zimnym mlekiem, dodając odrobinę cukru, którego kryształki w czasie mieszania rozbijają grudki mąki. Po zagotowaniu mleka zdejmuję je z kuchenki, wlewam budyń, mieszam i ponownie na chwilę stawiam na kuchence. Metoda z cukrem zawsze słodko mi się sprawdza :) :)

Odpowiedzi (28)

Kamyczek

Zadanych pytań: 0

08.01.2015 12:40

wlewac do mleka przez sitko :-]

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.01.2015 12:54

Ja zdejmuję garnek z ognia, wlewam, mieszam i ponownie stawiam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.01.2015 12:59

Ja nie mam grudek nigdy zawsze dobrze mieszam i wlewam

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.01.2015 13:21

gdy mleko się zagotuje zdejmuję garnek na chwilę z ognia i mieszając mleko powoli wlewam dokładnie wymieszany z zimnym mlekiem budyń a następnie gotuję dalej

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.01.2015 13:25

mieszam rózga i zawsze jest bez grudek :)

Hrabina w kuchni

Zadanych pytań: 6

08.01.2015 13:37

Robię jak Grazyna0211, ale bez zdejmowania z ognia, mieszam rózgą jak Alex :))

Stenka

Zadanych pytań: 467

08.01.2015 14:10

Jakoś nigdy nie mam z tym problemu, wlewam powoli, mieszam szybko i wystarczy

soovka

Zadanych pytań: 9

08.01.2015 14:13

A Kamyczek z tym wlewaniem przez sitko też ma rację :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.01.2015 14:22

budyń dobrze wymieszać i powoli wlewać do mleka mieszając mocno

pestka

Zadanych pytań: 424

08.01.2015 14:31

proszek budyniowy dokładnie wymieszam z zimnym mlekiem, zmniejszam ogień pod gotującym się mlekiem i wlewając budyń szybko mieszam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak