Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Internetowa Kuchnia

Zadanych pytań: 49

28.04.2015 21:25

Jaki macie swój sprawdzony przepis na Pavlovą? Mnie się niestety nie udaje..

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

28.04.2015 21:53

dwa razy próbowałam i porażka, ostatnio odkryłam sposób na bezę z 5 białek i 3/4 szklanki cukru plus 1 łyżeczka soku z cytryny i się udała

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.04.2015 07:48

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/292663/pavlova-z-bita-smietana-i-brzoskwiniami.html zawsze wychodzi :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

29.04.2015 06:58

Zerknij do mojego przepisu, tu w wersji czekoladowej: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/326325/czekoladowa-pavlova-z-bita-smietana-i-truskawkami.html Wskazówki dotyczące pieczenia bez znajdziesz w przepisie na bezy niezawodne.

Odpowiedzi (6)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

28.04.2015 21:26

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/286745/tort-pawlowej-z-owocami.html

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

28.04.2015 21:37

jeżeli chodzi o bezę spróbuj dodać odrobinę octu do ubitych białek z cukrem

Janina

Zadanych pytań: 159

29.04.2015 07:40

Zawsze do ubitych białek dodaję sok z cytryny;)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

29.04.2015 09:47

Białka należy dokładnie ubić na sztywno z drobnym cukrem ,dodać soku z cytryny bądź octu.Ważna jest też temperatura pieczenia i czas http://www.doradcasmaku.pl/przepis/256839/madam-pawlowa.html Ja nie mam problemu nigdy z jej wykonaniem:)

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.04.2015 11:32

Typowej Pawlovej nie robiłam, ale torty bezowe tak. Białka muszą być dobrze ubite, stopniowo dodaje się cukier i na końcu sok z cytryny lub ocet. Żeby była bardziej stabilna dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej. Gotowa masa powinna być lśniąca, a cukier całkowicie powinien się rozpuścić. Sprawdzić to można rozcierając odrobinę masy w palcach. Później to kwestia temperatury, czasu suszenia i piekarnika.

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.04.2015 11:36

Mam trochę przepisów u siebie to zapraszam, m.in.http://www.doradcasmaku.pl/przepis/333238/bezowy-tort-z-winnymi-gruszkami.html, http://www.doradcasmaku.pl/przepis/326465/bezowy-deser-z-jagodami.html, http://www.doradcasmaku.pl/przepis/330781/bezowe-tartaletki-z-kremem-sliwkowym.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak