Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kuklik

Zadanych pytań: 604

13.09.2013 17:58

Jaki moździerz polecacie kamienny czy mosiężny i dlaczego?

Odpowiedzi (14)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

13.09.2013 19:55

ma możdzierz kamienny i jestem z niego zadowolona

Janina

Zadanych pytań: 159

13.09.2013 20:52

Ja powiem tak jak @misia53, że jeden i drugi dobry jak się dobrze sprawdza w używaniu ;)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

13.09.2013 21:40

ja mam porcelanowy stary Włocławek i jest dobry, używam często

borgia

Zadanych pytań: 89

14.09.2013 10:25

To kwestia przyzwyczajenia, ale... W aptekach używane są właśnie porcelanowe. Dla mnie kamienny działa podobnie, czyli nie koliduje z niczym. Co mam na myśli? Niby mosiądz to stop odporny na wszelkiego rodzaju korozje, ale jest metalem. Używałam kiedyś takiego moździerza (mojej siostry, gdy mieszkałyśmy razem) i pojawiły się na nim takie brzydkie rysy, spód się "wytarł"... Kumpel wtedy coś mądrego powiedział na temat, że niby się znał - tak to zrozumiałam. Pod wpływem wody z czasem coś tam się robi. Poza tym miałam wrażenie, że niektóre rzeczy nabierają innego smaku. Oczywiście to może być tylko sugestia własna, jednak uważam, że mam lepszy niż siostrzany - kamienny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak