Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

23.11.2013 20:22

Jaki rodzaj czy gatunek ryżu jecie najczęściej: biały, brązowy, jaśminowy, paraboiled itp ?

Odpowiedzi (48)

eMMe

Zadanych pytań: 177

24.11.2013 17:03

Najczęściej biały, paraboliczny

Kasia36

Zadanych pytań: 463

24.11.2013 21:27

jak na razie to jadam tylko biały

borgia

Zadanych pytań: 89

13.04.2014 12:06

Ostatnimi czasy na topie jest arborio. Najczęściej uzupełniam. Jednak muszę mieć zapas zwykłego i parabolicznego zawsze, bo a nuż przyjdzie nam ochota na zjedzenie czego z niego właśnie. Dla mnie najlepsze sałatki są z parabolicznego.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

29.04.2014 21:20

Zależy do czego. Jaśminowy do gołąbków, ryżu na słodko, deserów , potraw gdzie potrzebny jest ryż kleisty. Arborio do risotto. Paraboliczny do dań gdzie potrzebuję ryżu sypkiego. Dziki i mieszany do pieczonego drobiu i ryb z grilla.

gosia561

Zadanych pytań: 1389

27.04.2016 17:19

biały i jaśminowy

asiatok

Zadanych pytań: 15

05.05.2016 23:46

Najczęściej brązowy

Futka

Zadanych pytań: 2

28.01.2017 13:50

Ja najbardziej uwielbiam jaśminowy :)

Ela15

Zadanych pytań: 1414

04.06.2017 11:31

najczęściej jem biały ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak