Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

20.11.2013 20:03

Jaki sos do ryżu ?

Odpowiedzi (29)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

20.11.2013 21:18

sos cebulowy, pieczarkowy lub wywar, sos własny powstały z duszonych warzyw, mięsa nie gęsty tylko wodnisty

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.11.2013 21:44

najczęściej to robię sos do ryżu pieczarkowy i z mięsem drobiowym

Michał2

Zadanych pytań: 32

20.11.2013 21:51

gulaszowy lub pieczarkowy

Jolie

Zadanych pytań: 9

20.11.2013 21:52

chiński, pomidorowy, pieczeniowy

Barbara777

Zadanych pytań: 38

20.11.2013 22:00

ja lubię słodko-kwaśny;)

Róża1

Zadanych pytań: 7

20.11.2013 22:07

lubię chiński , albo słodko-kwaśny:-)

jussta

Zadanych pytań: 36

20.11.2013 22:23

Słodko kwaśny lubię

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

21.11.2013 09:34

A z czym ten ryż ma być podany ? Bo np do kurczaka pieczonego lub sznycli robię ryż duszony na bulionie z bakaliami bez sosu. Do kurczaka gotowanego- z ryżem sos potrawkowy lub koperkowy . Do ryby na poarze z ryżem- sos cytrynowy.Do potraw tajskich ,chińskich czy koreańskich są to raczej sosy potrawy typu wieprzowina w sosie słkodko -kwaśnym ( mięso jest w małych kawałkach w sosie z orientalnymi dodatkami ). Kuchnia arabska - bez sosów za to ryż w formie pilawu. Ryż w formie paelli też bez sosu. No i sosy na słodko -szodonowy, waniliowy, owocowe, czekoladowe.

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.11.2013 10:40

teriyaki, sos z trawy cytrynowej,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak