Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.09.2013 10:03

Jakich konkretnie mąk używacie do pieczenia chleba? Chodzi mi o konkretne nazwy firm, typ.

Najlepsze odpowiedzi (3)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

04.09.2013 12:18

Lubella , mąka żytnia typ 650

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.09.2013 10:17

ja jak piekę to używam gotowej mieszanki

malina

Zadanych pytań: 4

04.09.2013 10:20

ja używam make babuni z biedronki

Odpowiedzi (12)

2milutka

Zadanych pytań: 134

04.09.2013 10:09

razowej Lubella:)

Mniam

Zadanych pytań: 87

04.09.2013 10:17

Jeśli chodzi o razowe to Melvit, a zwykłą pszenną to sprawdzam ile jest białka najlepiej 11g/100g

Mati13

Zadanych pytań: 1524

04.09.2013 10:25

u mnie mamy mąkę bezpośrednio z młyna w tradycyjnych, białych, materiałowych workach i nie ma na nich żadnych oznakowań także nie wiem jaki typ. Jest to zwykła, dobrej jakości mąka pszenna

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.09.2013 10:31

do pieczenia chleba używam bardzo różnych mąk. kukurydziana i gryczana (melvit ), pszenna (typ 650 kupuję w biedronce albo lidlu), pełnoziarnista z lubelli albo heliant, czasem kupuję mąkę niemiecką bio, typy pośrednie np 1050 czy 1150 kupuję zawsze w Niemczech, u nas nie widziałam. żytnią pełnoziarnistą też mam akurat z melvit i heliant, a żurkową z gdańskich młynów

msmors

Zadanych pytań: 91

04.09.2013 10:36

ja kupuję w młynie albo w biedronce typ 650

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

04.09.2013 10:56

ja kupuję mąkę pszenną dalachowską (nie pamiętam jaki ma typ), ale zazwyczaj dodaje też nieco mąki żytnej lub mąki kukurydzianej

eliza135

Zadanych pytań: 408

04.09.2013 11:22

mąkę pszenno-razową uważam moja babcia taką używała

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.09.2013 11:25

kupuj e w lidlu typ 650, żytnią razową z młyna mam, orkiszowa pełnoziarnista z młyna

Janina

Zadanych pytań: 159

04.09.2013 11:49

Kupuję mąkę w młynie na chleb typ-650, i grahamkową;)

Janina

Zadanych pytań: 159

04.09.2013 11:50

Zapomniałam jeszcze o żytniej mące, a ta jest dla mnie najlepsza na dokładkę do pszennej;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak