Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Maridka19

Zadanych pytań: 59

01.04.2015 11:00

Jakich przypraw najczęściej używacie w kuchni ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

01.04.2015 17:05

Różnego rodzaju pieprz ,papryka,zioła prowansalskie,tymianek,oregano,bazylia kolendra,ziele angiel. majeranek,lubczyk curry ,czosnek,czasem chili ,jałowiec i sól( w małych ilościach)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

01.04.2015 11:05

sól i pieprz oraz czosnek a inne to różnie zależy co przygotowuję

Wacław

Zadanych pytań: 1269

01.04.2015 11:13

kucharek ,sól i pieprz oraz zioła

Odpowiedzi (30)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

01.04.2015 11:01

Ja najczęściej używam sól ,pieprz ,oregano , bazylia , zioła prowansalskie , sól czosnkowa, przyprawa do kurczaka :)

Asik32

Zadanych pytań: 2

01.04.2015 11:09

sól, pieprz czarny i ziołowy, bazylia, czosnek granulowany, majeranek.

justynkag

Zadanych pytań: 45

01.04.2015 11:11

Używam dość sporo. Są to zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, czosnek, sól, pieprz.Rzadziej sól czosnkowa, majeranek, tymianek.

Konczi

Zadanych pytań: 632

01.04.2015 11:18

Klasyka - zioła, papryka słodka i ostra oraz wędzona, pieprz, sól ...

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

01.04.2015 11:24

sól,pieprz,chili,zioła i czosnek

Alex_M

Zadanych pytań: 119

01.04.2015 11:26

sól i różne kolory pieprzu, paprykę słodką, wędzoną, ostrą, zioła, liście laurowe i ziele... każdego po trochu

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.04.2015 11:26

przyprawa uniwersalna, lub ziarenka smaku, sól, pieprz , curry, czosnek granulowany, zioła prowansalskie

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.04.2015 11:30

Używam i kupuję bardzo dużo różnorodnych przypraw, ale najczęściej uzupełniać muszę liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką i wędzoną, czosnek granulowany, kminek (ziarenka i mielony), chili w płatkach (ostatnio suszę swoją i sama gniotę na płatki), lubczyk, pieprz kolorowy i biały, zioła prowansalskie i majeranek. Najrzadziej kupuję sól ;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

01.04.2015 11:34

sól i pieprz to podstawa, do mięs lubię tymianek i rozmaryn, dużo używam czosnku, papryki i cebuli, z ziół oregano, majeranek, zioła prowansalskie

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

01.04.2015 11:37

Sól, pieprz mielony i ziarnisty, pieprz ziołowy (w sumie wszystkie pieprze;)), liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, oregano, tymianek, bazylia, lubczyk, natka pietruszki i koperek (te mam mrożone, nie kupuję raczej suszonych), kminek, przyprawa do kurczaka i gyrosa, gałka muszkatołowa, czosnek (choć wolę świeży). Te najczęściej, a czasem jeszcze jakieś, w zależności od potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak